24/4/13

Vive la France!!!


Νόμιμοι πλέον οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γαλλία! Η σημερινή συνεδρίαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης υπήρξε υπόδειγμα δημοκρατικής έκφρασης, σε αντίθεση με αυτή της περασμένης Πέμπτης, όπου κάποιοι βουλευτές βγήκαν εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να πέσουν και ορισμένες "ψιλές".




Η συγκεκριμένη συζήτηση ξεκίνησε στις 18 Απριλίου, όπου κατά τη διάρκεια των ομιλιών κάποιοι βουλευτές του “UMP”, του κεντροδεξιού γαλλικού κόμματος, εξοργίστηκαν από ένα μορφασμό ενός συνεργάτη της Υπουργού Δικαιοσύνης, όπως εξήγησαν αργότερα στους δημοσιογράφους. Οι βουλευτές πλησίασαν με επιθετικές διαθέσεις τα έδρανα της κυβέρνησης και, φωνάζοντας «έξω, έξω», πιάστηκαν στα χέρια με τους σοσιαλιστές βουλευτές.


«Είμαι 30 χρόνια στην Εθνοσυνέλευση και αυτό δεν το έχω ξαναδεί», δήλωσε ο αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Υπουργός, Αλέν Βινταλίς, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος, Κλοντ Μπαρτολόν, καταδίκασε το βίαιο ξέσπασμα των βουλευτών. Ορισμένοι δικαστικοί κλητήρες και ο Υπουργός, κος Βινταλίς, μπήκαν ανάμεσά τους για να τους χωρίσουν.

«Έπεσαν και μερικές γροθιές», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Μπερνάρ Ρομάν, σύμφωνα με τον οποίο μέσα στην σύγχυση μια δικαστική κλητήρας έγινε αποδέκτης της βίαιης συμπεριφοράς των βουλευτών.

Το κεντροδεξιό UMP, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ υπόσχεται επιπλέον μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις, έστω και μετά την θετική ψήφο της γαλλικής βουλής.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, γονείς με τα παιδιά τους, ιερείς, συνταξιούχοι, δεξιές οργανώσεις και άλλοι, κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχετικό νομοσχέδιο, πράγμα το οποίο δεν αποθάρρυνε ούτε στο ελάχιστο τους Γάλλους βουλευτές από το να ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους. Βέβαια, δεν έλειψαν τα επεισόδια από τους γνωστούς - άγνωστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, προκειμένου να σπάσουν τον κλοιό και να εισέλθουν στη βουλή, με σκοπό φυσικά την διακοπή της ψηφοφορίας. Όμως και αυτή τους η προσπάθεια κατέστη άκαρπη, αφού η αστυνομία τους απώθησε με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης (4.000 άνδρες) και την "συνοδεία" δακρυγόνων, μιας και ανέμενε να δημιουργηθούν επεισόδια, ύστερα και από την απειλητική επιστολή με πυρίτιδα που απεστάλη στον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης με το εξής μήνυμα...

"Οι μέθοδοί μας είναι πιο ριζοσπαστικές και γρήγορες από τις διαδηλώσεις, θελήσατε τον πόλεμο, θα τον έχετε!"

Μία γαλλική ομοφοβική θρησκευτική οργάνωση, η οποία έχει στενούς δεσμούς με την αντίστοιχη αμερικανική “Εθνική Οργάνωση για τον Γάμο” (National Organization for Marriage – NOM) υποσχέθηκε πως θα χυθεί αίμα σε περίπτωση που ψηφισθεί το νομοσχέδιο και προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη για τις προθέσεις της, κινητοποίησε πριν λίγες μέρες τους οπαδούς της προκειμένου να επιτεθούν με όλο το μίσος και τη βιαιότητα που τους διακρίνει σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών στο κέντρο του Παρισιού. Η συγκεκριμένη επίθεση, αν και είχε σκοπό να φοβίσει τόσο την Κυβέρνηση όσο και τους υποστηρικτές των lgbt δικαιωμάτων, τελικώς έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού το σύνολο των πολιτικών κομμάτων (έστω και μόνο για τους τύπους) έσπευσε να δηλώσει τον αποτροπιασμό του για την συγκεκριμένη ομοφοβική επίθεση.

Καταδικάζω όλη αυτή τη βία. Αυτά που συμβαίνουν είναι πολύ ανησυχητικά!”, δήλωσε ο Ζαν Φρανσουά Κοπ, επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος UMP.

Ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν και ρίχνουν λάδι στη φωτιά...

Σήμερα είναι ο γάμος και η υιοθεσίες, αύριο θα είναι η γονιμοποίηση με ιατρική βοήθεια και η θεσμοθέτηση της παρένθετης μητέρας”, δήλωσε ο Φιιλίπ Γοσελάν (UMP).

Τις βίαιες συμπεριφορές καταδικάζει και ο καθολικός Επίσκοπος Αντρέ Βαν-Τρουά, ο οποίος όμως θεωρεί την Κυβέρνηση ως υπαίτια και ηθικό αυτουργό, εφόσον φέρνει στο προσκήνιο νομοσχέδια που θίγουν τις “θεμελιώδεις” αξίες της γαλλικής κοινωνίας, η οποία δικαιολογουμένως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αντιδρά. Βέβαια, εμμέσως πλην σαφώς, ο Επίσκοπος απειλεί στην ουσία την Κυβέρνηση με νέα ξεσπάσματα βίας, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα των lgbt ατόμων.

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και μία πρώην κωμικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Φριζιντ Μπαρζό", η οποία ηγείται του κινήματος "Μία διαμαρτυρία για όλους" και προτίθεται να συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, το 2014. Η ίδια υποστηρίζει ότι αν και όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις διαδηλώσεις στο μέλλον θα περιθωριοποιηθούν, ωστόσο φταίει η Κυβέρνηση για την αδυναμία να αφουγκραστεί τους πολίτες αυτής της χώρας.

"Η βία είναι το αποτέλεσμα της επιβολής αυτού του νομοσχεδίου!", είπε η Μπαρζό στο "France Info" ραδιοφωνικό σταθμό. 



Ωστόσο, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιράν, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα εκφώνησε μία αρκετά συγκινιτική ομιλία υπέρ του νομοσχεδίου, δήλωσε τα εξής:


Η Κυβέρνηση είναι ευτυχής και υπερήφανη για τη στήριξη που λαμβάνει για το νομοσχέδιο. Με αυτό σκοπεύουμε να θεσπίσουμε την ελεύθερη επιλογή του / της συντρόφου, προκειμένου όλοι να μπορούν να μοιράζονται τη ζωή τους και να σχεδιάζουν το μέλλον τους μαζί με το άτομο που έχουν επιλέξει.”

Αν και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, κατόπιν προτροπής τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και των συντηρητικών κομμάτων, βγήκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων της Γαλλίας τους τελευταίους μήνες για να διαδηλώσουν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, οι στατιστικές που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις φανερώνουν την ξεκάθαρη θετική στάση της πλειοψηφίας (63%) των Γάλλων πολιτών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Vive la France!!!

Πηγή: france24.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου