21/4/13

Γιορτή των Οικογενειών!





































Τι είναι η γιορτή των οικογενειών;

"Μια μέρα που όλοι μαζί θα παίξουμε, θα κάνουμε ένα μεγάλο πικνίκ, θα διασκεδάσουμε και θα χαρούμε: μια μέρα γεμάτη από τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες γιατί δεν υπάρχει μια οικογένεια σωστή και μια λάθος. Η ποικιλία είναι η ομορφιά των οικογενειών. Οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι οικογένειες χωρίς γάμο και χωρίς σύμφωνο συμβίωσης, οι οικογένειες που έχουν υιοθετήσει παιδιά, οι ανάδοχες, οικογένειες ανοιχτές με θείους θείες γιαγιάδες παππούδες νονές ,νονούς, φίλους κα φίλες, οικογένειες που προέρχονται από άλλους πολιτισμούς, ομογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τραντζέντερ γονείς, οικογένειες με ή χωρίς παιδιά. Με μια λέξη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Είναι μια μέρα για να χαρούμε και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά και με άλλους γι' αυτό διοργανώνουμε τη γιορτή μας σε ένα δημόσιο πάρκο ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους και μικροί -μεγάλοι μπορούν να ενωθούν μαζί μας και να απολαύσουν δράσεις παιχνίδια δραστηριότητες γέλιο και χαρά.
Είναι μια μέρα ορατότητας. Υπάρχουμε και θέλουμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των οικογενειών μας που το επίσημο κράτος μας αρνείται , για τα δικαιώματα που δεν έχουν τα παιδιά μας.

Έτσι προσκαλούμε, όλες τις ΛΟΑΤ οργανώσεις, οργανώσεις άλλων οικογενειών και οργανώσεις εκπαιδευτικών να μας γνωρίσετε, να μας μιλήσετε, να δείτε πως είναι οι ζωές μας για να ενώσετε τις φωνές σας μαζί με τις δικές μας ενάντια σε κοινωνικές και νομικές διακρίσεις και τις προκαταλήψεις .
Είναι μια μέρα ενημέρωσης, έτσι θα έχουμε ένα τραπεζάκι με βιβλιαράκια , φυλλάδια gadgets και πολύ όρεξη για συζήτηση για να λύσουμε όλες τις απορίες.

Είναι μια γιορτή βασισμένη σε ένα παγκόσμιο project : International Family Equality Day 2013, Celebrating the Rainbow of families in our World!"

ΠΟΤΕ; Στις 28 Απρίλη 2013 από τις 11:00π.μ.
ΠΟΥ; Στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα (απέναντι από το εναλλακτικό καφενείο)
ΓΙΑΤΙ; Η ποικιλία δεν είναι μόνο μεζές για ούζα, είναι η ομορφιά της οικογένειας.



Πηγή: https://www.facebook.com/events/237283319751889/permalink/245033692310185/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου