27/4/13

Τελευταίο αντίο στον Λουκά Θεοδωρακόπουλο

Η ελληνική ΛΟΑΤ κοινότητα θρηνεί τον Λουκά Θεοδωρακόπουλο, εκδότη του περιοδικού «Αμφί» από το 1979 μέχρι το 1984 και ηγετικό στέλεχος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας.

Η πλούσια ακτιβιστική του δράση έβαλε τα θεμέλια στο οικοδόμημα της ελληνικής ΛΟΑΤ κοινότητας, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον τρόπο σκέψης και οργάνωσης του  ΛΟΑΤ κινήματος. Η δυναμικότητά του, καθώς και η ενεργή συμμετοχή του στις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του ΑΚΟΕ, αποτελεί μέχρι και σήμερα πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, που επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο, διεκδικώντας την ισονομία και την ισοπολιτεία μιας πραγματικά δημοκρατικής και ανθρώπινης κοινωνίας!

Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στην Άμφισσα της Παρνασσίδας και ασχολήθηκε συστηματικά με την ποίηση και τη λογοτεχνία, εκδίδοντας ποιητικές συλλογές και πεζογραφήματα όπως το «Ραντεβού με τον πύργο του Άιφελ» (αντιμυθιστόρημα) (Κέδρος 1971, Καστανιώτης 1988, δεύτερη έκδοση, αναθεωρημένη), και τον «Καιάδα, χρονικό μιας πολιορκίας» (Εξάντας, 1976, Πολύχρωμος Πλανήτης, 2004). Επιπλέον, μετέφρασε από τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα δεκάδες βιβλία μεγάλων συγγραφέων και στοχαστών.


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του φίλους!!

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, 27 Απριλίου 2013, στις 13:00 στο 3o Νεκροταφείο της Νίκαιας.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου