14/11/12

"Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι..."


“Έρως ανίκατε μάχαν…”! Η προσπάθεια δύο ερωτευμένων αρσενικών πιγκουίνων να αποκτήσουν παιδί στέφεται με επιτυχία, χάρις τη βοήθεια τη φύσης, αλλά και της διακριτικής υποστήριξης της Διεύθυνσης του Ζωολογικού Κήπου της Δανίας.




Το συγκεκριμένο love story ανάμεσα στους δύο αρσενικούς αυτοκρατορικούς πιγκουίνους,  Inca και Rayas, ξεκίνησε στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου και οι δύο πρωταγωνιστές ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Ύστερα από τη μεταφορά τους στη Δανία, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου αποφάσισαν να χωρίσουν το ζεύγος, προκειμένου να ενθαρρύνουν τον Inca και τον Rayas να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην αναπαραγωγική διαδικασία της τοπικής αποικίας. Επειδή όμως η αληθινή αγάπη δεν γνωρίζει όρια και περιορισμούς, οι δύο πιγκουίνοι παρέμειναν πιστοί ο ένας στον άλλον, αποτάσσοντας τις κοινωνικές επιταγές του περιβάλλοντός τους. 
Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζευγάρι αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά και να αποκτήσει το δικό του μωρό, πράγμα το οποίο στην αρχή προβλημάτισε αρκετά τους υπεύθυνους τος Ζωολογικού Κήπου, μιας και το ζευγάρι των ερωτευμένων πιγκουίνων προσπάθησε αρκετές φορές να κλέψει αυγά από τα υπόλοιπα ζεύγη. Και ήταν τέτοια η λαχτάρα τους να γίνουν γονείς, που μέχρι και νεκρές ρέγκες προσπάθησαν να επωάσουν.
Τελικά η τύχη τους χαμογέλασε, αφού ένας θηλυκός πιγκουίνος, που είχε ζευγαρώσει πριν λίγο καιρό με έναν αρσενικό, αποφάσισε να διώξει κακήν κακώς σύντροφο και αυγό. Έτσι, η Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου, αποφάσισε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να κάνει το χατήρι στο ερωτευμένο ζευγάρι και να του δώσει του εγκαταλελειμμένο αυγό προς επώαση.
Το αυγό εκκολάφτηκε πριν από ένα μήνα και η τριμελής πλέον ευτυχισμένη οικογένεια ζει αποκομμένη  από τους υπόλοιπους πιγκουίνους, μέχρι να εδραιωθεί η σχέση του μικρού με τους θετούς γονείς του, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανενταχθεί.



Πηγή: www.telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου