19/11/12

Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των gay γάμων!

Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν το περασμένο Σάββατο στους δρόμους του Παρισιού, της Λυών, της Μασσαλίας και άλλων μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας ύστερα από την προτροπή της Καθολικής Εκκλησίας, προκειμένου να δηλώσουν την εναντίωσή τους στα σχέδια της Γαλλικής Κυβέρνησης να προωθήσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, καθώς και την υιοθεσία παιδιών από gay ζευγάρια.



Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «μην αγγίζετε τον γάμο!», «όλοι γεννηθήκαμε από την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας», «η Γαλλία χρειάζεται παιδιά και όχι ομοφυλόφιλους» και « ένας πατέρας + μια μητέρα για όλα τα παιδιά». Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι γύρω στους 200 χιλιάδες Γάλλους ένωσαν τις φωνές τους κατά των γάμων των ομοφυλοφίλων, ενώ η αστυνομία τους υπολόγισε γύρω στους 70 χιλιάδες.

Κι ενώ οι διοργανωτές των διαδηλώσεων αυτών απειλούν την Κυβέρνηση με αναταραχές, σε περίπτωση που δεν λάβει σοβαρά υπόψιν την εναντίωσή τους, η ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της καμπάνιας ενάντια στους gay γάμους, τονίζοντας πως είναι καιρός να «εκχριστιανίσουν» εκ νέου τη Γαλλία.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς παράλληλα με τις διαδηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα και συγκεντρώσεις υπέρ των gay γάμων και μάλιστα στο ίδιο σημείο ταυτοχρόνως, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Την εμφάνισή τους έκαναν και οι διάσημες Ουκρανές φεμινίστριες, οι οποίες φορώντας μονάχα ένα σορτς και ένα καπέλο καλόγριας, αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους πρωτότυπη απάντηση στις ομοφοβικές αντιλήψεις των διαδηλωτών, τραγουδώντας χιουμοριστικά στιχάκια με έξυπνα συνθήματα. Η Caroline Fourest, Γαλλίδα φεμινίστρια και συγγραφέας, η οποία κατέγραφε τις αντιδράσεις, δήλωσε πως μόλις το πλήθος αντίκρισε τις Ουκρανές, άρχισε να τρέχει απειλητικά προς το μέρος τους, ενώ δεν δίστασε ακόμα και να τις χτυπήσει. Την σκηνή κατέγραψαν αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι έγιναν επίσης στόχος των διαδηλωτών.



Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως έγιναν πέντε συλλήψεις, ενώ ο εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού κόμματος, Harlem Desir, αποδοκίμασε τις επιθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τις ως «ηλιθιότητες».

Η πραγματικότητα όμως είναι αντικειμενικός κριτής όλων μας. Εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη μας πεθαίνουν λόγω φτώχειας, πείνας και πολέμων. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά  κάθε χρόνο πέφτουν θύματα κακοποίησης, εγκαταλείπονται, εξαναγκάζονται σε επαιτεία, σε πορνεία ή και σε παράνομη εργασία, παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ γονείς, που δεν ένιωσαν τι θα πει αγάπη και στοργή και που η παιδική τους ηλικία αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη. Πόσοι αλήθεια από αυτούς που διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο στη Γαλλία, πολίτες και Εκκλησία, διαμαρτυρήθηκαν ποτέ υπέρ αυτών των παιδιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου