8/11/12

Ποια είναι η Tammy Baldwin;




Γεννηθείσα το 1962, η Tammy Baldwin είναι η πρώτη γερουσιαστής στην Αμερική που έχει δηλώσει ανοικτά την ομοφυλοφιλία της. Υποψήφια με τους Δημοκρατικούς στο Wisconsin, η ίδια δηλώνει πως είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεται στο πλευρό του Barack Obama υπέρ της μεσαίας τάξης.


«Δεν έβαλα υποψηφιότητα για να γράψω ιστορία, έβαλα για να κάνω τη διαφορά στις ζωές εκείνων που αγωνίζονται καθημερινά για να βρουν δουλειά, προκειμένου να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο σπίτι, των φοιτητών που ανησυχούν για τα χρέη τους και των ηλικιωμένων που φοβούνται για τη σύνταξή τους


Η Tammy θεωρεί πως η σεξουαλικότητά της δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική της νίκη, μιας και στο παρελθόν έχει δώσει αρκετές μάχες στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενάντια στα μονοπώλια της αγοράς, κατά της επέμβασης στο Ιράκ, υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, ενάντια στις διακρίσεις βάσει του φύλου και υπέρ των κοινωνικών παροχών υγείας σε ανασφάλιστες ή χαμηλού εισοδήματος γυναίκες.

Βέβαια, η Tammy, από το 1994 είχε προτείνει τη νομιμοποίηση των gay γάμων στο Wisconsin, ενώ ένα χρόνο αργότερα υποστήριξε ανοικτά το σύμφωνο συμβίωσης.

Άντε και στα δικά μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου