17/11/12

Corpus Christi σε νέες περιπέτειες!

Οι περιπέτειες δεν φαίνεται να τελειώνουν για τους συντελεστές του Corpus Christi, οι οποίοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις παραστάσεις υπό την πίεση των απειλών που εκτοξεύτηκαν εναντίων τους, καθώς και των προπηλακισμών που δέχτηκαν οι ίδιοι, αλλά και οι θεατές στο Χυτήριο.

Έτσι, λοιπόν, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους, η οποία βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Αίσθηση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά υπερασπίζεται τις μεθόδους εκείνων που καταλύουν τα δημοκρατικά δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας με το έτσι θέλω, αντί να λειτουργεί άμεσα και αυτεπάγγελτα, όταν κατάφωρα παραβιάζονται τα δικαιώματά της, όπως αυτό της ελεύθερης έκφρασης, που αποτελεί και βασικό αξίωμα της Δημοκρατίας. Διότι κανένας Εισαγγελέας δεν έδρασε όταν οι δήθεν "ειρηνικά" διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση Corpus Christi, το περιεχόμενο της οποίας θεωρούσαν βλάσφημο, όπως υποστήριζαν οι ίδιοι, για όλους τους χριστιανούς. Όπως επίσης και η ξαφνική επιλεκτική αμνησία της Δικαιοσύνης ως προς συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν έξω από το Χυτήριο, για τα οποία υπάρχει και σχετικό βίντεο, στο οποίο αναδεικνύεται ο πραγματικός ένοχος για κακόβουλη βλασφημία.







Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου, αναφέρει στο newsbeast.gr ότι: «Ο μητροπολίτης Πειραιώς δεν έχει δει την παράσταση οπότε έχει καταθέσει μια μήνυση για κάτι που δεν γνωρίζει. Κανείς δεν έχει δει την παράσταση γιατί πολύ απλά δεν κατάφερε αυτή να πραγματοποιηθεί» και προσθέτει ... «Η παράσταση παίχτηκε μόνο το καλοκαίρι. Τον Οκτώβρη με όλα αυτά τα γεγονότα δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε την παράσταση. Τότε κατατέθηκε η μήνυση. Εμείς έχουμε κερδίσει τρεις φορές ασφαλιστικά μέτρα. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας θέλουν να παίξουν διάφοροι και τι δημοσιότητα θέλει ο καθένας. Εγώ έχω μόνο να πω ότι οι άνθρωποι που κατέθεσαν μήνυση, δεν έχουν δει την παράσταση. Ο εισαγγελέας καλά θα κάνει να ασχολείται με αυτούς που έχουν κατακλέψει τη χώρα και όχι με την τέχνη και το θέατρο».

Αυτή είναι λοιπόν η Δημοκρατία στη Ελλάδα!

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου