8/11/12

Η Γαλλία προς νομιμοποίηση των gay γάμων!

Δριμύ αντίδραση από την Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει το προσχέδιο νόμου υπέρ των gay γάμων και της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους γονείς που φέρνει στη γαλλική βουλή το κόμμα του Φρανσουά Ολάντ, νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί προεκλογική υπόσχεση του Γάλλου Προέδρου και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση γύρω στον Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2013.



Αν και η δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Monde έδειξε ότι το 65% των ερωτηθέντων στη Γαλλία δηλώνει πως υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα αναφορικά με το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους γονείς, όπου η ίδια η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόλις το 52% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού,  Cardinal Andre Vingt-Trois, κατόπιν συνεδρίασης της ηγεσίας της Εκκλησίας για το θέμα, υποστήριξε ότι η «μετάλλαξη» αυτή της δομής της οικογένειας απειλεί ολόκληρη την κοινωνία, καθώς αποτελεί «απάτη, η οποία θα διαλύσει τα θεμέλια της οικογένειας και θα οδηγήσει σε διακρίσεις μεταξύ των παιδιών!». Την αντίθεσή του επίσης εξέφρασαν και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις στη Γαλλία, συμπεριλαμβάνοντας Μουσουλμάνους, Εβραίους και Βουδιστές, καθώς και αρκετοί νομοθέτες και δήμαρχοι της χώρας, σύμφωνα με το CNN.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Jean-Marc Ayrault, δήλωσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αγγίζει ζητήματα δικαιοσύνης και ισονομίας, αντανακλώντας την φύση της κοινωνίας, η οποία συνεχώς εξελίσσεται, ενώ απεκάλυψε πως θα κατατεθεί και επιπλέον τροπολογία, η οποία θα αντιμετωπίζει ζητήματα υιοθεσίας παιδιών και από μη-παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και δωρεάν πρόσβασης των ομόφυλων ζευγαριών σε προγράμματα ενίσχυσης γονιμότητας.

«Οι νομοθέτες έχουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να βάλλουν ένα τέλος στις διακρίσεις. Ο Νόμος πρέπει να επιτρέπει στα ζευγάρια να ενώνονται με οποιοδήποτε τρόπο αυτά επιθυμούν και να προστατεύει όλες τις οικογένειες, χωρίς διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου.»υποστήριξε σε διαδικτυακή δήλωσή της η οργάνωση Inter-LGBT.

Βέβαια, η Γαλλία, έχει ήδη νομιμοποιήσει το σύμφωνο συμβίωσης (pacte civil de solidariteαπό το 1999 υπό την αιγίδα της τότε σοσιαλιστικής κυβέρνησης, το οποίο ισχύει τόσο για τα ετεροφυλόφιλα όσο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς όμως να παρέχει τα ίδια δικαιώματα με αυτά του γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου