3/5/13

"8"... Ένα θεατρικό έργο για το δικαίωμα στο γάμο!

Το θεατρικό έργο "8" είναι ένα εικονικό δικαστήριο αμερικανικής έμπνευσης, το οποίο στην ουσία αναπαριστά τι πραγματικά συνέβη μέσα στις δικαστικές αίθουσες της Καλιφόρνια, σε μία υπόθεση που οδήγησε τελικά στην ακύρωση της "Τροπολογίας 8", καταβαραθρώνοντας τελικώς το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο.

Ο δημιουργός του, Dustin Lance Black, αποφάσισε να συγγράψει αυτή την θεατρική παράσταση, ύστερα από την άρνηση των δικαστικών αρχών να δώσουν στη δημοσιότητα το βιντεοσκοπημένο υλικό της δίκης. Έτσι, με αυτόν τον δημιουργικό τρόπο, ο Dustin προσπάθησε να δώσει μία σαφή εικόνα του πραγματικού προσώπου των Αρχών, αίροντας τα προσωπεία εκείνων που εναντιώνονται στην πραγματική και ουσιαστική ισονομία των πολιτών.




Η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 στη Ν. Υόρκη, ενώ τον Μάρτιο του 2012 αναμεταδόθηκε σε όλη την Αμερική μέσω Youtube. Πλέον σήμερα, τo Αμερικανικό Ίδρυμα για Ίσα Δικαιώματα (AFER) και ο οργανισμός Broadway Impact χρηματοδοτούν την προώθηση του θεατρικού έργου "8", ώστε αυτό να ερμηνεύεται σε όλα τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια δωρεάν, ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Ανάμεσα στου ηθοποιούς που παίζουν στην συγκεκριμένη θεατρική παράσταση είναι και ο George Clooney, ο Brad Pitt, ο Martin Sheen, η Jamie Lee Curtis, η Jane Lynch και ο Kevin Bacon

Πηγή: wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου