22/5/13

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ της ημέρας HARVEY MILK!


Sacramento,California - Μία μεγάλη εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη για να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι, μακριά από τα δημόσια σχολεία της Καλιφόρνια στις 22 Μαΐου, την ημέρα που ορίζεται για να διδάξουν στους μαθητές σχετικά με τη συμβολή του ανοιχτά γκέι επόπτη του Σαν Φρανσίσκο, Harvey Milk,ο οποίος δολοφονήθηκε το 1978 στο Δημαρχείο της πόλης.Την Τετάρτη, θα ήταν η 83η επέτειος των γενεθλίων του Milk.


Τα δημόσια σχολεία ενθαρρύνονται να τιμήσουν την Ημέρα Harvey Milk, αλλά μια ομάδα σχετική με τις οικογενειακές αξίες που ονομάζεται ,SaveCalifornia.com τρέχει ραδιοφωνικές διαφημίσεις σε ορισμένες πόλεις, καλώντας τους γονείς να μποϊκοτάρουν την ημέρα, κρατώντας τα παιδιά στο σπίτι τους μακριά από το σχολείο.

"Θα πρέπει να διδάσκονται μια ατζέντα που προσβάλλει τις αξίες της οικογένειάς μας,"λέει μία από τις διαφημίσεις.

"Τα παιδιά ανήκουν στους γονείς τους και όχι στην κυβέρνηση. Και έτσι, αν τα σχολεία της κυβέρνησης δογματίζουν σεξουαλικά τα παιδιά, είναι στο χέρι των γονιών πρώτον,να  προστατεύσουν τα παιδιά τους και δεύτερον,να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν από  αυτά τα σχολεία να μην το επαναλάβουν"λέει ο Randy Thomasson από το SaveCalifornia.com.
H Ημέρα Ηarvey Milk έγινε νόμος του κράτους το 2009 στο πλαίσιο του κυβερνήτη Schwarzenegger.  Οι νομοθέτες ήθελαν οι  Καλιφορνέζοι να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των επιτευγμάτων του δολοφονηθέντος gay ηγέτη,ο οποίος σκοτώθηκε υποστηρίζοντας τα δικαιώματά τους.


"Οι gay και οι λεσβίες δεν ορίζονται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.Ορίζουμε τον εαυτό μας, από το ποιοί είμαστε και τί κάνουμε και τί μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία», λέει ο Assemblyman Rich Gordon, πρόεδρος του LGBT συμβουλίου.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσοι γονείς θα συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ, αλλά τα σχολεία χάνουν τις χρηματοδοτήσεις, όταν τα παιδιά απουσιάζουν, χωρίς να έχει σημασία ο λόγος.

Η Heather Conley,στέλνει τα παιδιά της σε ένα  δημοτικό σχολείο, το οποίο έχει ιδρυθεί από τους συντηρητικούς του Yuba City. Λέει λοιπόν,  ότι και τα τέσσερα παιδιά της πηγαίνουν στο σχολείο για την Ημέρα Harvey Milk. "Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων πρόκειται να είναι πιο αποδεκτά, και γι 'αυτό σκέφτομαι πώς είναι καλύτερο να μάθουν γι' αυτό τώρα, καθώς μεγαλώνουν», λέει.

Από την άλλη πλευρά,ο Thomasson λέει, "Αυτό είναι τραυματική εμπειρία για τα παιδιά, να εξαναγκάζονται σε αυτό,να νιώθουν σεξουαλικά άβολα από τους δικούς τους δασκάλους  και τον διευθυντή τους.

Ένα άλλος νόμος της Καλιφόρνια δίνει την εντολή να έχουν ενημερωθεί τα επόμενα βιβλία του χρόνου,η gay ιστορία πρέπει να περιλαμβάνεται.

πηγή:California News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου