29/5/13

Ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους Και Βία στο Ηράκλειο

Φαίνεται πως ο "Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία" αντιλαμβάνεται ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, γι' αυτό και σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς και σχολικούς φορείς, διοργανώνει σεμινάρια, εκδηλώσεις, ομιλίες και εκθέσεις μη-βίας. Πρόσφατα,  στο Ηράκλειο Κρήτης, ο ΚΧΠ συνέβαλλε στην παρουσίαση Έκθεσης με θέμα "Προσωπικότητες & Αγώνες της Μη-Βίας".

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 25 με 28/2/2013 και την επισκέφτηκαν δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες επισκέπτες, όπου φιλοξενήθηκαν έργα μαθητών με θέμα τη μη-βία. Το video περιλαμβάνει πλάνα από την 1η μέρα λειτουργίας της έκθεσης καθώς και τα εγκαίνιά της το ίδιο απόγευμα.



Ανάμεσα στις προσωπικότητες μη-βίας που επέλεξαν τα παιδιά να παρουσιάσουν στην Έκθεση ήταν ο Γκάντι και ο Χάρβεϊ Μιλκ.



Ο "Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία"εγκαινίασε πρόσφατα το τοπικό γραφείο του οργανισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, μέσω του οποίου συμμετέχει μαζί με άλλες συλλογικότητες (τοπικές και μη) σε κοινή δράση για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών τάσεων, προκαταλήψεων και εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, για την εμπέδωση της αλληλεγγύης και του σεβασμού του «άλλου», για την ειρηνική συνύπαρξη των ατόμων που ζουν σε μια χώρα στη βάση της ισονομίας και της ισότητας, για την παροχή ίσων ευκαιριών και πρόσβαση σε όλους σε εκπαίδευση, υγεία και ποιότητα ζωής και τέλος για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται ή σπουδάζουν στη χώρα μας.

Επιπλέον, στις 20 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας (Ηράκλειο Κρήτης) εκτέθηκαν εκατοντάδες έργα μαθητών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, με θέμα το πλούτο της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού και του κάθε ανθρώπου. Από τις 10 το πρωί έως το μεσημέρι ζωγραφιές, κατασκευές, graffiti, χορωδίες και άλλα δρώμενα γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα όχι απλά της ανοχής αλλά της δύναμης και της σημασίας της διαφορετικότητας.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις του ΚΧΠ ή να γίνετε μέλος της οργάνωσης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kosmosxorispolemous.gr .

Πηγή: kosmosxorispolemous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου