4/5/13

"Γλυκέ μου Μάρλον"


Το έργο αναφέρεται στην ιδιαίτερη φιλία δυο μεγάλων ηθοποιών του Χόλλυγουντ, του Μάρλον Μπράντο και του Γουάλι Κοξ.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από αναφορές στον τύπο, καθώς και από συνεντεύξεις γνωστών διασήμων, εμπλουτισμένο με τη χιουμοριστική ματιά του συγγραφέα, καθώς και με την τρυφερότητα, την σκληρότητα αλλά και τον σαρκασμό που εμπεριέχεται στο πρόωρο τέλος (σε ηλικία μόλις 45 ετών) του Γουάλι Κοξ .


Παίζουν: Λουδοβίκος Χερτζ, Γιάννης Κωσταράς, Αλέκα Τσιτσιπά

Αφηγητής: Νίκος Τριανταφυλλόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρωμανός

Επιμέλεια κειμένου: Ιωσήφ Αλυγιζάκης, Γιάννης Ρωμανός

https://www.facebook.com/events/183882168431560/
Το έργο ξεκινά με την αναγγελία του θανάτου του Γουάλλυ Κόξ και μια πρώτη αφήγηση που περιγράφει ότι ο Μάρλον φύλαγε τις στάχτες του καλύτερού του φίλου Γουάλι, μέχρι να πεθάνει. Το σκηνικό είναι ένα δωμάτιο μελέτης, όπου συνήθιζαν να συναντώνται οι δυο τους. Ο Γουάλι ήταν γλυκός, τρυφερός αλλά και προκλητικός,αγαπούσε τη λογοτεχνία, η οποία ήταν ανέκαθεν πηγή έμπνευσης γι'αυτόν, αλλά ταυτόχρονα επικεντρωνόταν με όλη του την προσοχή του στον φίλο του Μάρλον και πάλευε γι αυτόν.

Και οι δύο φίλοι εργάζονταν σκληρά προκειμένου να ανελιχθούν στη σόου μπιζ, ο ένας βοηθούσε τον άλλον να ανεβεί και να συνεχίσει, ενώ σαν ζευγάρι υπήρξαν πολύ ενωμένο με έντονο συναισθηματικό δέσιμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανέφεραν σε κοινούς φίλους, με τους οποίους ή μέσω των οποίων σκαρφάλωναν στην κλίμακα της σόου μπιζ, ονόματα όπως η Μαίριλυν Μονρόε, Μαίη Γουέστ και Τζέημς Ντήν. Η μοναδική αυτή σχέση, τελείωσε με τον θάνατο. Ο Μάρλον αφήνει την τελευταία του πνοή και σαν τελευταία επιθυμία ζητά οι στάχτες του και του φίλου του να ανακατευτούν και να διασκορπιστούν αναπόσπαστα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 10,11,17,18,31 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60΄

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ


ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ 6,ΘΗΣΕΙΟ

ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 211 8009838,6978209605


Πηγή: www.korifogrami.gr/theater/glukemoumariontouludwighertz/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου