27/5/13

Κάννες:Τον Χρυσό Φοίνικα κέρδισε η λεσβιακή ταινία "Blue is the Warmest Color"!

"Blue is the Warmest Color", μία οικεία ιστορία αγάπης για δύο νεαρές Γαλλίδες, κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


Έχει προσελκύσει την προσοχή για τις συγκεκριμένες σκηνές σεξ, καθώς και για τις ιδιαίτερες ερμηνείες των ηθοποιών Adele Εξαρχόπουλος και Lea Seydoux.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 20 ταινίες οι οποίες συμμετείχαν στο 66ο Φεστιβάλ Καννών.
Ο νικητής ανακοινώθηκε στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή.


"Blue is the Warmest Color", μία ταινία διάρκειας τριών ωρών, στην οποία η Εξαρχόπουλος παίζει ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που ερωτεύεται ένα μεγαλύτερο κορίτσι, την Seydoux.


Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Abdellatif Kechiche, κέρδίζοντας διθυραμβικές κριτικές στις Κάννες, που περιγράφεται ως "επική αλλά οικεία " από την εφημερίδα The Guardian. Συγκλόνισε επίσης ορισμένους κριτικούς.Το περιοδικό Variety είπε ότι περιείχε «τις πιο εκρηκτικές  σκηνές λεσβιακού σεξ στην πρόσφατη μνήμη μας".

Το Hollywood Reporter δήλωσε ότι το "Blue is the Warmest Color" θα "μας κάνει να "ανασηκώσουμε το φρύδι" καθώς πέρασε το φράγμα μεταξύ της ερμηνείας και της ρεαλιστικής αντιμετώπισης".

Κάποιοι αναρωτήθηκαν, εάν μία ταινία με τόσο έντονες σκηνές σεξ μπορεί να αξίζει το κορυφαίο βραβείο του Φεστιβάλ.


Αλλά ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, ο οποίος προήδρευσε της επιτροπής, δήλωσε στους δημοσιογράφους: « Νομίζω ότι αυτή η ταινία μεταφέρει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ένα πολύ θετικό μήνυμα."

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, Spielberg απένειμε το βραβείο στις δύο ηθοποιούς , ​​καθώς και στον σκηνοθέτη.

Αποδεχόμενος το βραβείο, ο Abdellatif Kechiche, δήλωσε: «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την ταινία στην υπέροχη νεολαία της Γαλλίας, τους οποίους συνάντησα κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου   δημιουργίας της ταινίας.

«Οι νέοι άνθρωποι μου δίδαξαν πολλά για το πνεύμα της ελευθερίας και της κοινής ζωής."



Πηγή:BBC News

                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου