22/5/13

Επιστολή διαμαρτυρίας του Athens Pride για τη δολοφονία του 23χρονου Ρώσου


Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μας για τη δολοφονία ενός Ρώσου ομοφυλόφιλου νεαρού, το Proud Press αναδημοσιεύει την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε το Athens Pride στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, δηλώνοντας τόσο την συμπαράστασή του στα lgbt άτομα στη Ρωσία και τις οικογένειές τους, όσο και τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 23-χρονου Vladislav Tornovoi, η οποία συντελέστηκε εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Παρακάτω ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας...


Προς: Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα
Κοιν: Υπουργείο Εξωτερικών, 
        Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ)



Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον βασανισμό και τη φρικτή δολοφονία του 23-χρονου Vladislav Tornovoi, καθαρά και μόνο λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας στην πόλη Βολγκογκράντ της Ρωσίας.

Δε πρόκειται για μια δολοφονία με προσωπικά κίνητρα, αλλά για ένα έγκλημα μίσους που στρέφεται ενάντια σε όλα τα LGBT άτομα. Διαβάζοντας την είδηση νιώσαμε θυμό και αγανάκτηση, γιατί γνωρίζουμε τις ρατσιστικές απόψεις της Ρωσικής Κυβέρνησης. Οι προπαγανδιστικοί νόμοι και οι ομοφοβικές ρητορικές μίσους από πολιτικά πρόσωπα οπλίζουν τα χέρια των ρατσιστών ανά τον κόσμο. Οι ομοφοβικές πολιτικές της Κυβέρνησής σας θα έχουν όλο και περισσότερες συνέπειες και πρέπει να σταματήσουν τώρα.

Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τις φίλες του θύματος.

Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων ακτιβιστών και ακτιβιστριών στη χώρα της Ρωσίας.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να ασκήσουν κάθε πίεση για την εδραίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθηνάς - Athens Pride 2013


Πηγή: Athens Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου