22/5/13

Workshop με τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο


Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013
VAULT, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ Μελενίκου 26, Βοτανικός 210-3302348

Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε μια πολύπλοκη πραγματικότητα: από την μία υπάρχουν πολλές αλλαγές στις οικογένειες στην Ελλάδα, τόσο στη δομή των οικογενειών, όσο και στο εσωτερικό τους. Νέες μορφές σχέσεων και άλλη δυναμική αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίες μπορεί να υπάρχουν σε παλιά / παραδοσιακά πλαίσια, όσο και σε νέα. Οι άνθρωποι υιοθετούν νέες οικογενειακές πρακτικές, βρίσκουν νέους τρόπους να ζήσουν οικογενειακή ζωή, όχι υιοθετώντας παθητικά παλιές δομές. Από την άλλη η εικόνα της οικογένειας σε όλα τα παραμύθια, σχολικά βιβλία κλπ είναι μία και μοναδική, εκείνη της πυρηνικής οικογένειας. Είναι κάτι σαν κοινωνικό ευαγγέλιο μάλλον το οποίο δεν θέλουν κάποιοι να αγγίξουμε και πολύ περισσότερο να ξαναγράψουμε με δικούς μας όρους. Πολλά παιδιά που μεγαλώνουν σε άλλες οικογενειακές δομές δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους σε αυτό το μοντέλο της «μίας, αγίας , καθολικής και πυρηνικής οικογένειας».

Ελάτε λοιπόν να ξαναγράψουμε μαζί ιστορίες για τις δικές μας οικογένειες και να δημιουργήσουμε παραμύθια που να μιλούν στα παιδιά για τις νέες μορφές γονεϊκότητας.

Το workshop προτείνουμε να έχει σαν θέμα την δημιουργία νέων κειμένων – παραμυθιών που θα βοηθήσουν να μιλήσουμε στα παιδιά για νέες μορφές γονεϊκότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου