2/7/13

Δελτίο Τύπου: Θρίαμβος το Athens Pride 2013!



                                                                                                                    Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ                                                                                 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
                          Δεριγνύ 18, Αθήνα, Τ.Κ. 10434
                                     +30 6974187383

                                    www.athenspride.eu
                                 contact@athenspride.eu
Θρίαμβος το Athens Pride 2013!
Μεγαλύτερη από ποτέ η Παρέλαση με 15.000 άτομα, 3 άρματα και Διπλωματικό Μπλοκ από 8 χώρες.

Με ρεκόρ 15.000 άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα πραγματοποιήθηκε η πολύχρωμη Παρέλαση του Athens Pride, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013. Η πορεία έκανε το γύρω του ιστορικού κέντρου, περνώντας συμβολικά μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων. Πάνω από 7.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία που ακολούθησε.


Πολλά άτομα και ομάδες συνέλαβαν στη τεραστία επιτυχία του 9ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθηνάς. Το Athens Pride είναι μια εξ ολοκλήρου εθελοντική οργάνωση και οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στους υπέροχους εθελοντές και εθελόντριές μας, τα αγόρια και κορίτσια που τα έδωσαν όλα για την ημέρα του Πραιντ, αλλά και στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις LGBT οργανώσεις, τις ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υγεία, και τις πολιτικές παρατάξεις που συμμετείχαν με περίπτερα πληροφόρησης στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και τη DJ Tami που δημιούργησε την εορταστική ατμόσφαιρα από νωρίς. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις πρωινές δράσεις-πρωτοβουλίες της ομάδας Colour Youth στην πλατεία και αλλού στην πόλη, και την ΟΛΚΕ για την ίδρυση των Βραβείων «Περήφανα Πρόσωπα», που απονεμηθούν φέτος στις βουλευτίνες Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) και Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη και την περήφανη μητέρα Βασιλική Τσάβαρη, για τη συμβολή τους στα LGBT δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αποδοχή. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, που σήμανε την έναρξη της φετινής παρέλασης και τη Μαριανέλλα Κλώκα, την πολιτική παρουσιάστριά  μας. Το μόνο αρνητικό σημείο από την εξέδρα ήταν η απουσία του Δημάρχου της Αθήνας, κ. Γιώργου Καμίνη. Παρά την υπόσχεση του να δώσει το εναρκτήριο χαιρετισμό, ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος προεκλογικά υποστήριζε το Πραιντ, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην εμφανιστεί, απογοητεύοντάς μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Όσο για την Παρέλαση: Πρωτοεμφανιζόμενο ήταν το μπλοκ υποστήριξης, Diplomats for Athens Pride. Παρέλασαν μαζί μας οι πρέσβεις/ρες και επιτετραμμένοι/ες από τη Δανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πάνω από 60 μέλη των αποστολών τους.

Το ζέσταμα του ZUMBA® Fitness με επικεφαλή τον George Sugar, ξεσήκωσε όλη την πλατεία και μας προετοίμασε για την μεγάλη παρέλαση. Η μπάντα κρουστών Quilombo άνοιξε το δρόμο της παρέλασης και ακλουθούσε η 30-μετρη Rainbow σημαία μας. Εντυπωσιακά ήταν τα άρματα του Athens Pride (ιδέα/σχεδιασμός Κατερίνα Κανά, μουσική Alexis & Harris), του Ath Checkpoint με ενημέρωση για το δωρεάν τεστ και την πρόληψη του HIV και του Shark.

Ο κόσμος που επέστρεψε στην πλατεία Κλαυθμώνος απήλαυσε την συναυλία-παρτυ που κράτησε μέχρι αργά, με DJ sets από τον GSP και τον V-Sag, drag shows από τις διάσημες Κούκλες μας, το σατιρικό σκίτσο της Colour Youth “Romeo in the Closet” (ιδέα/ επιμέλεια Άλεξ Γκόντοβος) και live από τους/τις καλλιτέχνες Phajak, Nikki Lee, Katerine Duska, Wedding Singers και Imam Baildi. Μετά το ενός λεπτού σιγής, με ιδιαίτερο αφιέρωμα στον πρόσφατα θανόντα πρωτοπόρο ακτιβιστή Λουκά Θεοδωρακόπουλο, ακολούθησε η Νατάσα Μποφίλιου, η οποία έκλεισε τη λάμπρη βραδιά ρομαντικά αλλά θριαμβευτικά, συνοδευόμενη από τον Θέμη Καραμουρατίδη στο πιάνο.

Ευχαριστούμε θερμά στους καλλιτέχνες και τις καλλιτέχνιδες που προσέφεραν αφιλοκερδώς το ταλέντο τους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα! Επίσης ευχαριστούμε τη Μελίνα Βασιλείου από τη Noxious Butterfly Ltd για τη βοήθειά της στο σχεδιασμό του.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride 2013 ευχαριστεί από καρδιάς όλο τον κόσμο που συμμετείχε στη φετινή εκδήλωση το Σάββατο 8 Ιουνίου. Ο κάθε ένας και η κάθε μια από εσάς κάνει τη διαφορά! Θα σας δούμε του χρόνου στη 10η επέτειο μας. Ευχές για ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου