17/7/13

ΑΓΓΛΙΑ : Νομιμοποίηση των gay γάμων!


ΛΟΝΔΙΝΟ 16 Ιουλίου (Reuters) -Ο gay γάμος πρόκειται να νομιμοποιηθεί στην Αγγλία και την Ουαλία, αφού το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις τελικές αλλαγές την Τρίτη σε έναν νόμο που είχε την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, διχάζοντας το κυβερνόν συντηρητικό κόμμα του.

Ο νόμος είχε την υποστήριξη των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, δύο άλλων Βρετανικών πολιτικών κομμάτων, αλλά τα δύσκολα για τον Κάμερον βρίσκονται στο εσωτερικό του κόμματός του με πολλούς από τους δικούς του νομοθέτες να τον επικρίνουν για την πάρα πολύ φιλελεύθερη στάση του.

Οι δικοί του βουλευτές είχαν προηγουμένως καταψηφίσει τον εν λόγω νόμο δύο φορές.

Μετά από δίωρη συζήτηση, η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε το νομοσχέδιο, που σημαίνει ότι τώρα πρέπει μονάχα να εγκριθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ, με μια τυπική διαδικασία.

"Ο τίτλος αυτού του νομοσχεδίου θα μπορούσε να είναι "γάμος", αλλά η ουσία είναι η ελευθερία και ο σεβασμός", δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Μαρία Miller, προσθέτοντας ότι οι παραδοσιακοί δεν πρέπει να αισθάνονται ότι η έννοια του γάμου έχει κλονιστεί.


"Η ελευθερία να παντρευτούν, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα ή το φύλο, αλλά επίσης και η ελευθερία να πιστεύουν ότι ο γάμος πρέπει να είναι ανάμεσα σε έναν άνδρα και σε μία γυναίκα, και όχι να περιθωριοποιηθούν", δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός ενέκρινε προσωπικά το νομοσχέδιο έτσι ώστε να προσπαθήσει να δείξει ότι το κόμμα του είναι προοδευτικό, αναστατώνοντας μερικούς συντηρητικούς που λόγω των χριστιανικών πεποιθήσεων τους, αντιτάχθηκαν στο gay γάμο.

Ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να λάβουν ήδη το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο παρέχει τα ίδια νομικά δικαιώματα με το γάμο, αλλά ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η διάκριση αυτή δίνει την εντύπωση ότι η κοινωνία θεωρεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις κατώτερες.

Πηγή : Huff Gay Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου