30/7/13

Πάπας Φραγκίσκος : Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;


Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε την αγκαλιά του στους ομοφυλόφιλους ιερείς τη Δευτέρα, σε μία εξαιρετικά ανοικτή συνέντευξη τύπου επιστρέφοντας από το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό."Δεν θα κρίνουμε τους ιερείς για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους" δήλωσε.

"Αν κάποιος είναι γκέι και ψάχνει για τον Κύριο έχοντας καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω;"ρώτησε ο Πάπας Φραγκίσκος .

Ο προκάτοχός του, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, υπέγραψε ένα έγγραφο το 2005,το οποίο ανέφερε ότι οι άνδρες με βαθιά ριζωμένες ομοφυλοφιλικές τάσεις δεν πρέπει να είναι ιερείς. Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν πολύ πιο διαλλακτικός, λέγοντας πως θα πρέπει να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των gay κληρικών και να ξεχαστούν.

Οι τοποθετήσεις του Πάπα Φραγκίσκου έγιναν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού με προορισμό το Βατικανό και επιστρέφοντας από το πρώτο ταξίδι του στη Βραζιλία.
Ήταν αστείος και ειλικρινής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα.Όχι μόνο δεν απέφυγε καμία ερώτηση αλλά ευχαρίστησε τον δημοσιογράφο που έθεσε τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ένα ιταλικό news magazine, σχετικά με το σκάνδαλο το οποίο αφορούσε έναν από τους αξιόπιστους Καρδιναλίους του, ο οποίος είχε εμπλακεί σε gay ραντεβού.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι το θέμα ερευνάται και δεν βρέθηκε τίποτα ώστε να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας για τους ισχυρισμούς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ρωτήθηκε για τις ιταλικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνουν ότι μια ομάδα στους κόλπους της εκκλησίας προσπάθησε να εκβιάσει τους συναδέλφους αξιωματούχους της, με στοιχεία των ομοφυλοφιλικών δραστηριοτήτων τους.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν φέτος, ότι οι ισχυρισμοί συνέβαλαν στην απόφαση του Βενέδικτου να παραιτηθεί.

Τονίζοντας παράλληλα την Καθολική κοινωνική διδασκαλία που απαιτεί για τους ομοφυλόφιλους να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και να μην περιθωριοποιούνται, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό να συνωμοτούν για να χρησιμοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες για εκβιασμό ή να ασκήσουν πίεση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απαντούσε σε αναφορές ότι ένας έμπιστος βοηθός του είχε εμπλακεί σε ένα υποτιθέμενο gay ραντεβού πριν από μια δεκαετία. Είπε ότι ερεύνησε τις καταγγελίες σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο και δεν βρέθηκε τίποτα για να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Αλλά κάλεσε τους δημοσιογράφους για την αποστολή και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί για θέματα της αμαρτίας, δεν είναι εγκλήματα όπως η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών.

Και όταν αμαρτήσει κάποιος και το ομολογήσει, είπε, ο Θεός όχι μόνο συγχωρεί, αλλά ξεχνάει.
"Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ξεχνάμε», είπε.

Πηγή : Fox News.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου