2/7/13

Εκπαιδευτικά Προγράμματα από τον οργανισμό "United Societies of Balkans"


Nέο Πρόγραμμα για την U.S.B.: "Youth & Media"
Νέο πρόγραμμα, με θέμα τη νεολαία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ανέλαβε, ως εταίρος, ο φορέας "Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων". Το πρόγραμμα ονομάζεται "Youth & Media" και έχει ως στόχο να εξερευνήσει τη στάση και γνώμη των νέων, 18 - 30 χρονών, απέναντι στα Μέσα αλλά και το κατά πόσο τα Μέσα, με τη σειρά τους, ανταποκρίνονται στις ανάγκες της νεολαίας. Περισσότερα...

Η ομάδα του Seed of Change ... on the move
Τέσσερις συμμετέχοντες του προγράμματος Seed of Change θα αναχωρήσουν για το Παλέρμο, της Ιταλίας όπου και θα συμμετάσχουν στο International Youth Meeting, που θα λάβει χώρα 1-7 Ιουλίου. Στο meeting θα παρευρίσκονται συμμετέχοντες του προγράμματος από όλες τις χώρες εταίρους, και συγκεκριμένα από την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Κολομβία, το Νεπάλ, την Αργεντινή και την Κένυα.
Ακόμα, στα πλαίσια του προγράμματος μια Ελληνίδα συμμετέχουσα θα κάνει τη Διεθνή Εθελοντική της Υπηρεσία για ένα μήνα, στην Mendoza, της Αργεντινής ενώ αντίστοιχα ο φορέας μας θα φιλοξενήσει έναν εθελοντή από το Νεπάλ, ο οποίος θα παραμείνει τον Ιούλιο στην Θεσσαλονίκη, και θα εργαστεί εθελοντικά στην U.S.B..

Διεθνής Συνάντηση CHARM II, στην Ισπανία
O φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» έλαβε μέρος στη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος CHARM II «Civic Help for Anti-racism Μeasures in Υouth Work», στις 9-13 Ιουνίου, στη Λόρκα της Ισπανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε διεθνές επίπεδο, καθώς σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων και φορέων-εταίρων από έξι διαφορετικές χώρες (Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Πολωνία και Ελλάδα). Περισσότερα...

Mind the G.A.P. - Gender, Art, Public Space
Αναζητούνται 6 Έλληνες, 5 συμμετέχοντες και 1 youth leader, ηλικίας 20 - 25 ετών, για την ανταλλαγή νέων "Mind the G.A.P.", που θα πραγματοποιηθεί 4 - 14 Αυγούστου, 2013 στην Ιταλία και στην πόλη Corigliano d' Otranto. Η ανταλλαγή στοχεύει να προωθήσει την ισότητα των φύλων, μέσα από την Τέχνη και τον διαπολιτισμικό διάλογο. Στην ανταλλαγή θα συμμετάσχουν συνολικά 30 νέοι από τη Λετονία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ελλάδα και Ιταλία. Το πρόγραμμα καλύπτει το 100% της διαμονής και διατροφής και το 70% του κόστους των εισιτηρίων. Για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο volunteer@usbngo.gr με θέμα Mind the G.A.P. - Ιταλία.

European Voluntary Service
Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε την Ευρωπαϊκή Εθελοντική σας Υπηρεσία σε μια οργάνωση του εξωτερικού, να αποκτήσετε εμπειρία, να γνωρίσετε καινούριους πολιτισμούς και να ταξιδέψετε, απευθυνθείτε στην οργάνωση μας τηλεφωνικά ή στείλτε το email σας στοvolunteer@usbngo.gr. Δεχόμαστε συναντήσεις κάθε Παρασκευή, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Πηγή: usbngo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου