27/7/13

#no_flame_for_sochi

Υπογράψτε και εσείς το υπόμνημα προς την Coca Cola, με το οποίο ο ελεύθερος, δημοκρατικός κόσμος ζητάει από την εταιρεία να αποσύρει τη χορηγία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, που θα διεξαχθούν στο Sochi της Ρωσίας.



Η Συγκεκριμένη καμπάνια είναι μέρος ενός διεθνούς κινήματος μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου περί "Gay Προπαγάνδας", καθώς και της βίαιης καταστολής του διαδηλώσεων υπέρ των lgbt δικαιωμάτων υπό την ανοχή και ενθάρρυνση των ρωσικών Αρχών.

Ταυτοχρόνως, έχουν ξεκινήσει και άλλες καμπάνιες που μποϊκοτάρουν παραδοσιακά ρωσικά προϊόντα όπως η Vodka, προκειμένου να πιέσουν τη Ρωσική Κυβέρνηση να άρει την καταπίεση και το κυνηγητό που έχει επιβάλλει στα lgbt άτομα. (Boycott Russian Vodka!)



Οι ελληνικές lgbt οργανώσεις έχουν ήδη πάρει την πρωτοβουλία να προωθήσουν το μήνυμα του μποϊκοτάζ, δημιουργώντας σχετική σελίδα στο facebook, την οποία και ονόμασαν "No Flame For Sochi"! Σύμφωνα, λοιπόν με την συγκεκριμένη σελίδα, η "Ολυμπιακή Φλόγα" του Sochi θα είναι η "Φλόγα της Ντροπής" (#the Flame of Shame).



Επιπλέον, οι ελληνικές lgbt οργανώσεις και συλλογικότητες ζητούν από την πρωθιέρεια, Ινώ Μενεγάκη, να αρνηθεί την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρατσιστικό νόμο της Ρωσίας ενάντια στα lgbt δικαιώματα.









Πηγή: https://www.facebook.com/pages/No-Flame-For-Sochi/203527656474348?notif_t=fbpage_fan_invite


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου