11/7/13

Pride Μαδρίτης : "Το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης"!


To Pride της Μαδρίτης, χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως "το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης".

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, δύο από τις κορυφαίες ομάδες των LGBT δικαιωμάτων της χώρας, η Cogam και η ισπανική Ομοσπονδία LGBT (FELGTB) εκτιμούν ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι από την Ισπανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης για τον εορτασμό του Gay Pride.

Η El País μετέδωσε ζωντανά την παρέλαση στην ιστοσελίδα της, αφηγήθηκε μέσα από τα πλήθη των ανθρώπων που ήρθαν να γιορτάσουν το φετινό θέμα του Pride, "την υπερηφάνεια των νέων χωρίς ντουλάπες".

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα lunch party το βράδυ της Τετάρτης στο Plaza Chueca, με μία παράσταση και με απονομή του βραβείου Grammy στην  τραγουδίστρια Paloma San Basilio.

Η παρέλαση υπερηφάνειας του τρέχοντος έτους εμπνεύστηκε μια νέα διαδρομή, ξεκινώντας από την Atocha, στη συνέχεια κατά μήκος του Paseo del Prado και τέλος, τερματίζοντας στο Puerta de Alcalá, με περίπου 21 άρματα που ανήκαν σε ομάδες για τα γκέι δικαιώματα, τους χορηγούς και τις τοπικές οργανώσεις που οδηγούσαν την πορεία.

Επίσης, γνωρίζουμε ως MADO, ότι το Pride της Μαδρίτης επέστησε πολιτικό ακτιβισμό πέρα από τα δικαιώματα των LGBT. Αρκετές ομάδες που διαμαρτύρονταν για περικοπές στον προϋπολογισμό εντάχθηκαν τελικά στο συλλαλητήριο της ισότητας.

Το Gay Pride της Μαδρίτης έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην Ευρώπη.Η Ισπανία ονομάστηκε η πιο gay-friendly χώρα στην Ευρώπη μετά από νέα έρευνα του Pew Research Center, με ποσοστό αποδοχής 88%.

Οι φίλοι του Pride έχουν περισσότερους λόγους να γιορτάσουν τα επόμενα χρόνια, αφού η Μαδρίτη έχει οριστεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Gay Pride το 2017.

Πηγή:Gay Star News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου