9/7/13

ΡΩΣΙΑ:Συλλήψεις για τους gay τουρίστες!



Αυτή είναι η προειδοποίηση για τους επισκέπτες και τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία. Οτιδήποτε θεωρείται gay, μιλώντας υπέρ των gay, ομοφυλόφιλοι που κρατιούνται χέρι-χέρι δημόσια, ακόμη και φορώντας ζαρτιέρες ουράνιο τόξο! είναι πλέον παράνομο!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σε νόμο χθες έναν από τους πιο δρακόντειους αντι-gay νόμους στον πλανήτη.
Ο νέος νόμος, που έρχεται μόλις επτά μήνες προτού η Ρωσία φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι και ενώ περιμένει επισκέπτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Η Ρωσική αστυνομία συλλαμβάνει ένα gay ακτιβιστή κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να κρατήσει την παράνομη gay παρέλαση υπερηφάνειας στις 28 Μαΐου 2011 στη Μόσχα.




Ο νόμος περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλαμβάνουν και να κρατούν gay αλλοδαπούς για μέχρι 14 ημέρες πριν στη συνέχεια απελαθούν από τη χώρα. Η διάταξη αυτή θα πρέπει να προκαλέσει ρίγη σε όλους τους gay, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλ που σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι πλέον κυριολεκτικά παράνομο στη Ρωσία να πεις ότι είσαι gay.Είναι παράνομο να φιλήσεις το σύντροφό σου δημόσια - ας πούμε, αφού κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο. Είναι παράνομο για έναν gay αθλητή να φορέσει τη σημαία του ουράνιου τόξου. Ή ακόμη και να αναγνωρίσουν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι είναι gay - ή να το αναγνωρίσουν στον ξένο Τύπο  - εκτός αν αναφέρουν τον gay σεξουαλικό προσανατολισμό με έναν αρνητικό τρόπο.




Στη συνέχεια υπάρχουν οι φαινομενικά επίσημες κυρώσεις της βίας εις βάρος των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων στη Ρωσία. Έχει γίνει σαφές εδώ και χρόνια ότι η ρωσική κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια για την αντι-γκέι βία, και πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα πίσω από αυτές τις μορφές βίας. Θα στοχοποιηθούν και θα δεχθούν βία οι gay αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί τους ενώ βρίσκονται στη Ρωσία; Κανείς δεν ξέρει.

Αυτό που ξέρουμε, είναι ότι η αντίδραση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την αυξανόμενη απειλή της βίας εις βάρος των ομοφυλόφιλων αθλητών και των gay θαυμαστών τους στους  Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν μάλλον αναιμική έως σήμερα. Η απάντηση της ΔΟΕ ήταν τόσο αδύναμη ώστε το τμήμα του Human Rights Watch έστειλε πρόσφατα στην Ολυμπιακή Επιτροπή μια μάλλον καυστική επιστολή απαιτώντας ότι η ΔΟΕ πρέπει να λάβει μέτρα για να επιβάλει τη δική της θέση, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις.

Ακτιβιστές απαιτούν πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Κεμπέκ και το Παρίσι να μειώσει, ή και να αναστείλει, τις αδελφικές σχέσεις της πόλη τους με τις ρωσικές πόλεις.




Το πιο σημαντικό, για όποιον σκέφτεται να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρωσία, είναι να μείνει σπίτι του.Ρωσία, μια χώρα που φαίνεται να βουλιάζει στους παλιούς αυταρχικούς τρόπους της.
Στην πραγματικότητα, οι Ρώσοι ομοφυλόφιλοι που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά κατάγονται από τη Ρωσία, καλούν σε μποϊκοτάζ.
"Τα LGBT άτομα που ζουν στη Ρωσία είναι φοβισμένα και θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει το θέμα. Αν αισθάνονται έντονα για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι ", δήλωσε η Nina Long, συν-πρόεδρος της RUSA LGBT, μια ρωσόφωνη LGBT οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Θέλουμε πραγματικά η LGBT κοινότητα να γνωρίζει ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψει εκεί», είπε σε συνέντευξή της στο RIA Novosti.

Πηγή:eturbonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου