15/4/15

Πόσο έτοιμη είναι η Εκκλησία να κάνει το επόμενο βήμα;

Προϊόν αντίδρασης σε φήμες που διέρρευσαν περί "αλληλεγγύης της Εκκλησίας στις σεξουαλικές μειονότητες" ήταν τα πασχαλινά μηνύματα αγάπης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Το ρεπορτάζ μας οδηγεί σε Συνελεύσεις της Μικτής Επιτροπής Προπαρασκευής της Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας που έγιναν στο Chambesy της Γενεύης τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου παρευρίσκονταν Ιεράρχες από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως επίσης και Καθηγητές της Θεολογίας.

Κεντρικό θέμα συζήτησης της Επιτροπής φαίνεται πως ήταν η ομοφυλοφιλία, ενώ κατατέθηκε πρόταση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννης,  ώστε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να εκφράζει την αλληλεγγύη της στις «σεξουαλικές μειονότητες», δηλαδή στα άτομα που υφίστανται διώξεις για τις σεξουαλικές τους "προτιμήσεις".
Μάλιστα, υπήρξαν μερικοί από τους Αρχιερείς που έλεγαν πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι το «μεγαλύτερο αμάρτημα», άποψη με την οποία φαίνεται πως συμφώνησαν και οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Όταν ζητήθηκε από σχετικού ενδιαφέροντος ιστότοπο η διάψευση ή μη των παραπάνω, φαίνεται πως ο ένας μετά τον άλλον οι Αρχιερείς άρχισαν να τα μασάνε, ζητώντας να μην γίνονται διαρροές προς τα ΜΜΕ.

Τελικά πόσο έτοιμη είναι η Εκκλησία να κάνει το επόμενο βήμα και να εκσυχρονιστεί; Μέχρι ποιο βαθμό είναι διατεθειμένη να φέρνει αντίσταση σε νομοσχέδια και διατάξεις, που έχουν σκοπό την άρση των διακρίσεων εις βάρος των lgbtqi ατόμων; Για πόσο ακόμα θα στοχοποιεί η Εκκλησία τα lgbtqi άτομα προκειμένου να συγκεντρώνει την αποδοχή (και κατ'επέκταση και τον οβολό) του ποιμνίου;

Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου