30/4/15

3η Γιορτή των Οικογενειών (IFED International Family Equality Day)

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας των Οικογενειών, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο μας προσκαλούν αυτή την Κυριακή, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές μαζί τους, μικροί και μεγάλοι, να ενώσουμε τις φωνές μας για την ισότητα ΟΛΩΝ των οικογενειών, να γνωριστούμε καλύτερα και μέσα από τη διαφορετικότητά μας να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό πλέγμα ορατότητας και κοινωνικής αποδοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:


12:00-12:30 Καλωσόρισμα - Εικαστική δραστηριότητα «στο πουκαμισάκι μου γράφω τ΄ονοματάκι μου» Κωνσταντίνα -Πρόδρομος


12:30-1:00 Παιχνίδι δράσης «ψάξε για τη σημαία» Στέλλα


1:00-2:00 face painting Μαριτάζια και την ίδια ώρα για όσα παιδιά έχουν βαφτεί κινητικά παιχνίδια: « τρέξε- παίξε- χοροπήδα» Στέλλα

2:00-3:00 πικ-νικ φέρνουμε το καλαθάκι μας γεμάτο για να μη μείνει η κοιλιά μας άδεια.


3:00-4:00 Ελάτε να παίξουμε με τον Κύριο Πολύχρωμο Γιώργος


4:00-4:30 «Βάλε το δικό σου χρώμα» εικαστική δραστηριότητα με εκτόξευση χρώματος και στόχευση Πρόδρομος


4:30-5:00 Παραμύθι «με τoν Ταγκό γίναμε τρεις» και έλα να το παίξουμε άμα μπορείς Στέλλα-Μαρία


5:00-6:00 Μουσικά παιχνίδια με ταμπουρίνα τυμπανάκια και άλλα φασαριόζικα οργανάκια Έλενα


6:00-6:30 Τρώμε κέικ Ουράνιο Τόξο


6:30-7:30 "Δημιουργώντας παραμύθια από την ... ανάποδη» Σπύρος Πετρίτης


7:30-8-00 ελεύθερο παιχνίδι πριν πέσει το σκοτάδι


Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση στο facebook:

Ας ξεκινήσουμε από το τι είναι η Γιορτή των Οικογενειών: είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου την πρώτη Κυριακή του Μάη, μια γιορτή υπερηφάνειας για τις οικογένειές μας.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μια γιορτή μόνο για οικογένειες με lgbt γονείς; Όχι! Κατηγορηματικά όχι! Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες.
Είναι μια μέρα για να χαρούμε και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά και με όλους. Αυτός είναι ο λόγος που διοργανώνουμε τη γιορτή μας σε ένα δημόσιο πάρκο ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους και μικροί -μεγάλοι να μπορούν να ενωθούν μαζί μας και να απολαύσουν δράσεις παιχνίδια τραγούδια γέλιο και χαρά.
Είναι μια μέρα ορατότητας. Υπάρχουμε και θέλουμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των οικογενειών μας που το επίσημο κράτος μας αρνείται , για τα δικαιώματα που δεν έχουν τα παιδιά μας.
Όσοι θεωρούν ότι οι οικογένειές μας δεν υπάρχουν, όσοι θεωρούν ότι η μοναδική αποδεκτή δομή οικογένειας είναι η ετεροκανονική πυρηνική οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος «άλλος» λόγος που θέλουμε να έχουμε παιδιά εκτός από το δικαίωμα και την δέσμευση μας στην γονεϊκότητα έχουν θέση σε αυτή τη γιορτή; Φυσικά και έχουν! Ο φόβος για τον «άλλο» που είναι διαφορετικός τελειώνει όταν γνωρίζεις αυτόν τον «άλλο» και βλέπεις ότι δεν πρόκειται για ένα σαρκοφάγο μυθικό τέρας με 3 κεφάλια μακριά ουρά και άλλα τρομακτικά χαρακτηριστικά. Είμαστε γονείς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος κοντά στις οικογένειές μας. Κάνουμε λάθη όπως όλοι οι γονείς αλλά πάντα έχουμε τις «κεραίες» μας ανοιχτές να ακούσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα παιδιά μας συχνά αντιμετωπίζουν έντονη αποδοκιμασία για την δομή της οικογένειάς τους, έτσι αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά και για μας. Μια μέρα γιορτής και αποδοχής. 
Ελάτε λοιπόν να προσθέσετε το δικό σας ιδιαίτερο χρώμα για να φτιάξουμε μια μέρα τόσο πολύχρωμη και φωτεινή όσο το ουράνιο τόξο.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 από τις 12.00μμ ως το βράδυ στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, στην είσοδο απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο Μοναστηρίου 140, 104 42 Αθήνα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου