3/4/15

Πόσα ακόμα θύματα για να ενεργοποιηθεί το σύστημα;

Προφανώς το σύστημα παραμένει αδρανές, ανίδεο και ατάραχο μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα...και πως άλλωστε να αντιδράσει (πόσο μάλλον να δράσει), αφού η μοναδική του ενασχόληση είναι να ψάχνει για λεφτά για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις!!

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο για ακόμη μία περίπτωση bullying, μόνο που αυτή τη φορά το θύμα, μία 22χρονη φοιτήτρια στη σχολή Νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, μαχαιρώνοντας τις συμφοιτήτριές της. Η αστυνομία διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια του μαθήματος, προκαλώντας σοκ στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και τους καθηγητές της σχολής.

Τη φώναζαν γύφτισσα και την κορόιδευαν για τα ρούχα της καταγγέλλουν οι γονείς της!!

Όπως δήλωσε στο Newsit o πατέρας της φοιτήτριας, Γιώργος Κουσίδης "το παιδί το πείραζαν και το έβριζαν. Της έλεγαν τι ρούχα είναι αυτά που φοράς; Είσαι γύφτισσα. Η κόρη μας ήταν ήσυχη και δε μιλούσε. Είχαμε πάει και στους καθηγητές να τους πούμε τι συμβαίνει. Την είχε δει και ψυχολόγος πέρυσι και μας είχε πει ότι όλα είναι καλά και ότι μιλάει καλά. Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα".



Συγκλονίζουν τα όσα καταγγέλλει στο Newsit η μάνα της 22χρονης, Λίζα Κουσίδη...


"Το παιδί δεν ήθελε να πηγαίνει στη σχολή. Μας ζήταγε να την πάρουμε από εκεί. Την κορόιδευαν αυτά τα παιδιά εδώ και 2 χρόνια για τα ρούχα της, γιατί δεν κάπνιζε, γιατί δεν έκανε πλάκες και ήταν σοβαρή. Την κορόιδευαν γιατί δεν πήγαινε σε καφετέριες. Την πείραζαν συνεχώς και την ενοχλούσαν αλλά η Μαρία δε μίλαγε. Είχε αδυνατίσει πολύ όμως τους τελευταίους μήνες, δεν έτρωγε. Ήταν στεναχωρημένη συνεχώς. Δεν ξέρω που τα βρήκε τα μαχαίρια. Νομίζω πως ότι έκανε, το έκανε για να προστατέψει τον εαυτό της".

Συμμαθήτριες της φοιτήτριας δηλώνουν ότι από την περσινή χρονιά ήταν θύμα εκφοβισμών και λεκτικής βίας, γεγονός το οποίο η ίδια είχε καταγγείλει στον Διευθυντή της σχολής. Ο Διευθυντής, ως μέτρο αντιμετώπισης, ζήτησε απλά από τους μαθητές να μην επαναληφθεί το γεγονός. Ωστόσο η ομάδα που την εκφόβιζε συνέχισε αυτή τη συμπεριφορά, μέχρι ο Διευθυντής να αναγκαστεί να αποβάλλει τους εν λόγω φοιτητές

"Είχε άσχημη ψυχολογία και της συμπεριφέρονταν πολύ άσχημα. Δεχόταν συνεχώς επιθέσεις. Την κορόιδευαν γιατί έπαιρνε καλούς βαθμούς. Την ρωτούσαν πως ντύνεται έτσι. Τι φοράει, πως μιλάει..." καταγγέλλουν στο Newsit οι συμφοιτήτριες της.

Μαθαίνουμε επίσης ότι παρακολουθούσε την 22χρονη ψυχολόγος, προκειμένου να τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει στα ψυχικά της τραύματα,  ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τους γονείς της ότι το παιδί τους ήταν καλά και ότι οι συνεδρίες της έκαναν καλό.

Ευτυχώς μαθαίνουμε ότι οι συμφοιτήτριές της τη γλύτωσαν με λίγα ράμματα στα χέρια.

Έλεος πια!!! Ζούγκλα έχουν καταντήσει οι σχολικές αίθουσες!! Τι περιμένει η Πολιτεία για να κάνει το αυτονόητο; Πότε θα επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς; Πότε θα σχεδιάσει εγκυκλίους/εργαλεία/μηχανισμούς πρόληψης και αποτροπής τέτοιων συμπεριφορών; Το έχουμε πει τόσες φορές...η σιωπή, η αδράνεια και η αδιαφορία Σ Κ Ω Τ Ω Ν Ο Υ Ν !!!!!

Πηγή: Newsit.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου