21/4/15

Διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους θέλουν οι Έλληνες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida και κατόπιν δημοσκόπησης της Κάπα Research για λογαριασμό του "Βήματος",  φαίνεται πως επτά στους δέκα Έλληνες επιθυμούν τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, ενώ μόνο το 19,7% διαφωνεί με αυτή την προοπτική.

Επιπλέον, το 63,9% δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας και το 78,4% δηλώνει ότι οι κληρικοί πρέπει να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από το δημόσιο.

Ο λόγος που προβάλλουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι για εφιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας που ο λόγος και το ύφος τους κάθε άλλο παρά προσελκύει τους ανθρώπους στους κόλπους της Εκκλησίας. Η μισαλλοδοξία, η δογματική κριτική και οι ρατσιστικές αντιλήψεις πλέον γίνονται εύκολα αντιληπτά από την πλειοψηφία, η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις κοινωνικές αδικίες, αναγνωρίζει το υπέρτατο αγαθό της αξιοπρέπειας και απορρίπτει κάθε τι και οποιονδήποτε προσβάλλει αυτό το δικαίωμα.

Σε δεύτερο χρόνο, αναδεικνύουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα για να δώσουμε στην ελληνική lgbtqi κοινότητα να καταλάβει ότι το "κλίμα" πλέον ευνοεί διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και περισσότερη ορατότητα, κινηματική αλλά και προσωπική. "Βγείτε από την ντουλάπα", διεκδικείστε τη ζωή και την ευτυχία, μην αφήνετε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας στερεί την αξιοπρέπεια, τα όνειρα και την ελευθερία σας. Καμία ομοφοβική/τρανσφοβική συμπεριφορά, όσο και επώδυνη να είναι, δεν πρέπει να γίνει η αφορμή να κλειστείτε στον εαυτό σας, να φοβάστε να εκφράζεστε και να αγαπάτε ελεύθερα, να ζείτε και να μοιράζεστε τη ζωή σας με τον τρόπο και τους ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμέν@ς. Η (αυτο-)περιθωριοποίηση δεν είναι λύση! Ο ρατσισμός πρέπει να καταγγέλλεται και να καταπολεμάται με περισσότερη ορατότητα και με περισσότερη δημοκρατία. Οι συνθήκες είναι πια ευνοϊκές για να αποδείξουμε το αυτονόητο...ότι υπάρχουμε!!.....ότι είμαστε συγκεκριμένη και υπολογίσιμη κοινωνική ομάδα με συγκεκριμένους προβληματισμούς και ίσα δικαιώματα!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου