26/4/15

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας η εκστρατεία κατά της ομοφοβίας στην Κύπρο!

Διαβάζουμε στη σελίδα  "Ασπίδα κατά της ομοφοβίας στην εκπαίδευση" στο facebook  ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κύριος Κώστας Καδής, θέτει την εκστρατεία κατά της ομοφοβίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο μέσω εγκυκλίου, ενώ οι επιμορφώσεις θα υλοποιηθούν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Λευκωσία & Λεμεσό) αρχής γενομένης της 11ης Μαΐου 2015.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι ένα προαιρετικό σεμινάριο επιμόρφωσης πέντε συναντήσεων, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές, λειτουργούς νεολαίας, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας και οποιονδήποτε άλλον/η που θα ήθελε να επιμορφωθεί στη θεματική του κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και στην αντιμετώπιση της ομοφοβίας.

Εμείς ως Proud Press έχουμε να προσθέσουμε τα εξής σχόλια:

  • Εύγε στην Κύπρο, το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο!! Μακάρι να υιοθετηθούν παρόμοια προγράμματα και στην Ελλάδα. Ωστόσο, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να κατανοήσει το Υπουργείο Παιδείας και το κάθε Υπουργείο Παιδείας (στου κουφού την πόρτα...) ότι τέτοιου τύπου σεμινάρια, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, θα έπρεπε να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!!...όπως άλλωστε και το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
  • Επιπλέον, ελπίζουμε στα προγράμματα αυτά να περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση της τρανσφοβίας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου