23/4/15

Ο ΣΥΔ ως ενεργό και πρωτοπόρο μέλος της lgbtqi κοινότητας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο transs.gr, μέλη του ΣΥΔ συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Γραμματείας του Υπουργείου Εσωτερικών, κύριο Παναγόπουλο και κατέθεσαν υπόμνημα που εξηγεί την αναγκαιότητα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου και τη δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων, χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις, με βάση τον αυτοπροσδιορισμό.

Επίσης, κατατέθηκε επεξεργασμένο επικαιροποιημένο προσχέδιο νόμου, που έχει εναρμονιστεί με τις πιο πρόσφατες νομοθεσίες της Δανίας και της Μάλτας, όπου εκτός της αλλαγής των εγγράφων βασισμένης στον αυτοπροσδιορισμό, συμπεριλαμβάνεται και η προστασία για τα ίντερσεξ άτομα.

Τέλος, κατατέθηκαν προτάσεις, ώστε να ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο με συμπεριληπτικό τρόπο ως προς τους τρανς ανθρώπους η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΔ, η Πρόεδρος του ΣΥΔ, Μαρίνα Γαλανού και η Γενική Γραμματέας του ΣΥΔ, Άννα Κουρουπού, καθώς και από το Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Συ.Ριζ.Α, οι Αντώνης Σιγάλας και Διονύσης Καντιωτός.

Εύγε στον ΣΥΔ τόσο για τη του πρωτοβουλία όσο και για τις άκρως εμπεριστατωμένες προτάσεις του. Χαιρόμαστε για τον ενεργό του ρόλο υπέρ των lgbtqi δικαιωμάτων...μας κάνετε περήφανους!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου