19/6/13

Η Ευρώπη στηρίζει τη Λιθουανία στη δράση κατά του ιού του AIDS

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο "AIDS Healthcare Foundation" αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο, προκειμένου να πείσει τις λιθουανικές αρχές να ενισχύσουν την προσπάθειά τους υπέρ της πρόληψης του ιού HIV. 35 τοπικοί και διεθνείς οργανισμοί έδωσαν το παρόν στις 9 Ιουνίου στη Λιθουανία, σε κοινό κάλεσμα κατά της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού, διατυπώνοντας μία σειρά αιτημάτων, στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν τους ηγέτες αυτής της χώρας να εντείνουν τις προσπάθειες πρόληψης του ιού.



Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Λιθουανία, στην Ελλάδα η Υφυπουργός Υγείας αρνείται την εκ νέου χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς AIDS, θεωρώντας ότι είναι μέσα στο υπάρχον μπάτζετ που έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2013. Η Πρόεδρος του Οργανισμού ισχυρίζεται ότι χρειάζονται επιπλέον χρήματα, πράγμα το οποίο φανερώνει την κακοδιαχείριση και την ασυνεννοησία των αρχών.

Δυστυχώς. παρ'όλη την παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού για την αποδέσμευση μέρους της πρώτης δόσης, αρκετά Κέντρα Αναφοράς AIDS ακόμα αδυνατούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις ιικού φορτίου και CD4. Σε εποχές επιδημίας, όπου χρειάζεται πολύ καλύτερος προγραμματισμός από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, η αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού του AIDS αναδεικνύεται σε μέγιστο ζήτημα.


Πηγή: positivevoice.gr
          aidshealth.org

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου