15/6/13

ΣΥΔ: Σπάστε τη σιωπή!

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2013

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 - Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «THESSALONIKI PRIDE 2013.»

     Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), χαιρετίζει, υποστηρίζει και συμμετέχει στο 2ο Thessaloniki Pride, με την ευχή να γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερο, πολυπληθέστερο και διεκδικητικό για την κοινότητά μας.
- Συμμετέχουμε και αγκαλιάζουμε τις φίλες μας τρανς στη Θεσσαλονίκη που υφίστανται αυθαίρετες προσαγωγές από την αστυνομία.
- Συμμετέχουμε δηλώνοντας τον αποτροπιασμό μας για την παράνομη κράτηση της δικηγόρου μας Ηλέκτρας Κούτρα που υπερασπίζεται με σθένος ανθρώπινα δικαιώματα.
- Στηρίζουμε και καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα 18.00 στη Θεσσαλονίκη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πυργου, ενάντια στις τρανσφοβικές και αδικαιολόγητες κατά συρροή προσαγωγές τρανς ατόμων και στην στοχοποίηση των υπερασπιστών τους, από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης.
- Συμμετέχουμε στο 2ο Thessaloniki Pride, διεκδικώντας:
·        ίσα δικαιώματα στην εργασία, την παροχή υπηρεσιών και στέγης μέσω της αναθεώρησης της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων (3304/2005 και 3896/2010).
·        την ενσωμάτωση της Απόφασης Πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού με την προσθήκη της ταυτότητας φύλου.
·        την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση γραφείων κατά του ρατσισμού, με τη προσθήκη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.
·        την δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων μας ώστε να απεικονίζουν την ταυτότητα φύλου μας, χωρίς ιατρικές ή φαρμακολογικές προϋποθέσεις, καθώς και την πλήρη αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
·        την ασφαλιστική κάλυψη της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού φύλου και την πλήρη πρόσβαση των τρανς ανθρώπων χωρίς διακρίσεις στις παροχές ασφάλειας και ιατρικής πρόνοιας.
   Το σύνθημά μας για το φετινό Thessaloniki Pride είναι:

σπάμε τη σιωπή,
διεκδικούμε την ισότητα,
πλήρης αναγνώριση της ταυτότητας φύλου τώρα!


      Τέλος, λόγω των αυθαιρεσιών που έχουν λάβει χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθιστούμε τις αρμόδιες αρχές υπεύθυνες για την ασφάλειά μας κατά τη διάρκεια του Thessaloniki Pride.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου