15/6/13

O Πάπας παραδέχεται την ύπαρξη "gay lobby" στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.!

Την αποκάλυψη πως υπάρχει "gay lobby" στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Πάπας ο Φραγκίσκος ο 1ος, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με αρχηγούς της Εκκλησίας της Λατινικής Αμερικής και της Ομοσπονδίας της Καραϊβικής.

Τα σχόλια αυτά φαίνεται πως έγιναν με αφορμή ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας "La Republica", σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τη ύπαρξη σχεδίου διαπλοκής από ομοφυλόφιλους κληρικούς μέσα στο ίδιο το Βατικανό. Το σχέδιο αυτό  διέρρευσε στον Τύπο την ίδια περίοδο (εντελώς τυχαία!) όπου ο ο προηγούμενος Πάπας, ο Βενέδικτος ο 16ος, ανακοίνωνε την παραίτησή του. Το δημοσίευμα ήθελε υψηλά ιστάμενους ιερείς μέσα στο Βατικανό να πιέζουν τον Πάπα Βενέδικτο να παραιτηθεί.




Το ίδιο το Βατικανό αρνείται μεν να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο συνέδριο, στην ουσία όμως τα επιβεβαιώνει λέγοντας πως η εκδήλωση ήταν ιδιωτική . Πάντως, μία σύνοψη από την ομιλία του Πάπα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διέρρευσε στο Associated Press, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο Πάπας να λέει ότι υπάρχουν πολλοί άγιοι άνθρωποι μέσα στο Βατικανό, αλλά υπάρχει και έντονη διαπλοκή.

"Ναι, υπάρχει "gay lobby" και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!" φαίνεται να είπε ο Πάπας.

Ο Βενέδικτος λέγεται πως είχε διατάξει έρευνα, προκειμένου να ρίξει φως στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που λάμβανε χώρα στην Κεντρική Τράπεζα του Βατικανού, καθώς και για ανάρμοστη συμπεριφορά κληρικών, αλλά όταν του παραδόθηκε το πόρισμα, παραιτήθηκε.

Ίσως τώρα εξηγούνται οι έντονες αντιδράσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και οι προσπάθειά της να ξεσηκώσει τον κόσμο, παροτρίνοντας βίαιες συμπεριφορές και διαδηλώσεις, ενάντια στις νομιμοποιήσεις gay γάμων. Ήθελε προφανώς να χτυπήσει το "gay lobby" που τόλμησε να εκβιάσει την Αγία Έδρα, καθώς και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα οικονομικά σκάνδαλα και την αδιαφάνεια της ίδιας της Εκκλησίας, μην τυχόν και τα "πρόβατα" ξυπνήσουν και αποκηρύξουν τον φύλακα "βοσκό" τους.

Πηγή: advocate.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου