22/6/13

Περισσότερο υγιή τα παιδιά ομόφυλων γονιών


Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης της Αυστραλίας, κατέληξε ότι τα παιδιά των ομοφυλόφιλων γονιών μεγαλώνουν υγιή και ευπροσάρμοστα, παρά τις συνεχιζόμενες διακρίσεις εναντίον των οικογενειών τους.

Ο Dr.Paul Melchert, ο σύντροφός του James Zimerman  και τα δίδυμα παιδιά τους παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, αφού η οργάνωση ανακοίνωσε την έγκριση του γάμου των ομοφυλόφιλων ατόμων νωρίτερα αυτό το χρόνο. Αυτή την εβδομάδα, Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν τα νέα ευρήματα που δείχνουν ότι τα παιδιά από γονείς του ίδιου φύλου είναι εξίσου υγιή, αν όχι περισσότερο, από τους συνομήλικούς τους με ετερόφυλους γονείς.


Ανησυχείτε για τα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς; Λοιπόν, σταματήστε. Αυτά τα παιδιά είναι μια χαρά!Αυτό ισχύει σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα μιας νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία, που ανακάλυψε ότι τα παιδιά από ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι κατά μέσο όρο πιο υγιή και πιο ευπροσάρμοστα από τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών.
Η αυστραλιανή μελέτη της Υγείας του Παιδιού σε οικογένειες ομόφυλων, η οποία είναι η μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο στο είδος της, βασίστηκε σε δεδομένα της υγείας και σε περισσότερα από 500 παιδιά ηλικίας 5-17 καθώς και  σε 315 γκέι και αμφισεξουαλικούς γονείς. Η ενδιάμεση έκθεση των πορισμάτων της μελέτης που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

ΤΟ "COMING OUT" ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν βρήκαν καμία διαφορά μεταξύ των gay γονιών και των ετερόφυλων μονογονεϊκών νοικοκυριών στην αυτοεκτίμηση των παιδιών, την συναισθηματική υγεία, και τον χρόνο που πέρασαν με τους γονείς τους.
Αλλά τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών σημείωσαν "σημαντικά καλύτερα", όσον αφορά τη γενική υγεία, καθώς και τη συνοχή της οικογένειας.
Οι ερευνητές σημειώνουν πως οι γονείς του ιδίου φύλου  και τα παιδιά τους "εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε διάφορα πλαίσια."

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ SPEAK OUT!

"Αυτά τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά της Αυστραλίας με ίδιου φύλου γονείς αναπτύσσονται καλά", γράφουν οι ερευνητές. "Θα ... τα καταφέρνουν καλά σχετικά με τα μέτρα για την υγεία και την ευημερία για την αντιμετώπιση των διακρίσεων."
"Λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οικογένειες του ίδιου φύλου, είναι γενικά πιο πρόθυμοι να επικοινωνήσουν και να προσεγγίσουν τα θέματα που κάθε παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει στο σχολείο, όπως πειράγματα ή εκφοβισμό," δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr.Simon Crouch στην αυστραλιανή εφημερίδα The Age .
«Αυτό ενισχύει τη διαφάνεια και τα παιδιά τείνουν να είναι πιο ανθεκτικά. Αυτό είναι δική μας δέσμευση."
Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Πηγή:Daily News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου