15/6/13

Στήριξη στο Thessaloniki Pride από το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

Με Δελτίο Τύπου αποφάσισε το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης να ανακοινώσει την στήριξή του στο Thessaloniki Pride που διεξάγεται σήμερα και αύριο. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες, που δεν έχουν άμεση σχέση με τα lgbt θέματα,  αλλά διαθέτουν κοινό όραμα για μία κοινωνία ανοιχτή σε όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, πολυσυλλεκτική, χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξίες, κάνουν αυτό το τόσο θετικό βήμα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αντιδράσεις στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας  δεν έχουν περάσει απαρατήρητες.




Δελτίο τύπου του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης
με αφορμή τη διεξαγωγή του 2ου Thessaloniki Pride (14-15/6/’13)
Το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στηρίζει το Thessaloniki Pride και τις δημόσιες εκδηλώσεις του, όπως στηρίζει κάθε παρόμοια προσπάθεια ενεργών πολιτών να καλλιεργήσουν δεσμούς αλληλεγγύης στην κοινωνία και να εξαλείψουν τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς. Σε κάθε δημοκρατική κοινωνία οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να  συναθροίζονται δημόσια. Το Thessaloniki Pride λειτουργεί ως μια πολυσυλλεκτική πλατφόρμα έκφρασης όλων των φωνών που τάσσονται κατά των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους. Επιπλέον, το Thessaloniki Pride, που ξεκίνησε την πορεία του πέρυσι, ανέδειξε μια πτυχή της κοινωνίας των πολιτών της πόλης που έκρυβε πολύ μεγάλη δυναμική, όπως αποδείχτηκε, και κινητοποίησε δημιουργικές δυνάμεις που μέχρι τότε ήταν ανενεργές. Το Thessaloniki Pride προωθεί την ενεργοποίηση των πολιτών μέσα από κινήματα και δημόσιες δράσεις προς μια κοινωνία πιο δίκαιη και ισότιμη για όλα τα μέλη της και την ανάδειξη του κοινωνικού κεφαλαίου της πόλης.
Το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στηρίζει το 2ο Thessaloniki Pride στις 14 και 15 Ιουνίου 2013 και καλεί όλα τα μέλη του να κάνουν το ίδιο, για να στηρίξουν τις μη κυρίαρχες μορφές σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και να δώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης.
Θεσσαλονίκη, 6 Ιουνίου 2013

Πηγή: https://www.facebook.com/Thessdiktio









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου