26/6/13

Ο θυμός σου είναι δώρο!





Ο θυμός σου είναι δώρο! Κάνε την κραυγή σου δράση για τα δικαιώματά σου!

Ποια είναι τα κοινωνικά δικαιώματά μας;  Και ειδικότερα των νέων ανθρώπων; Πόσο μπορούμε να ασκούμε αυτά τα δικαιώματα μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο; Και ειδικότερα στην Ελλάδα της κρίσης; Μήπως αυτά καταπατούνται; Πώς μπορούμε να τα διεκδικήσουμε;

Από παντού ακούγεται ότι είναι ώρα για δράση… ας δράσουμε λοιπόν!

Η οργάνωση ΑΡΣΙΣ σας καλεί να συμμετάσχετε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στη διετή δράση για την εκπαίδευση και την προώθηση των δικαιωμάτων των νέων, του Συμβουλίου της Ευρώπης «ENTER! Project» και απευθύνεται σε νέους και νέες, κατοίκους Αθηνών, 17-25 ετών.


Πώς : Έλα να συζητήσουμε για τα δικαιώματα των νέων και τη σημερινή κατάσταση και να συναποφασίσουμε τις δράσεις μας. Πες το και σε όποιον νέο άνθρωπο πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται. Η ζωή μας μας ανήκει και την διεκδικούμε!

Τι;  Καταρχήν ένα διήμερο σεμινάριο για τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων, 6-7  Ιουλίου 2013. Στόχος του διημέρου είναι να σχηματιστεί μια  βασική ομάδα νέων που στη συνέχεια  θα αναζητήσει-μελετήσει-προτείνει-σχεδιάσει και βέβαια θα αναλάβει δράση για τα δικαιώματα των νέων και την βελτίωση της πρόσβασης σε αυτά. Το τι ακριβώς θα κάνουμε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί!

Πότε; Ξεκινάμε 6-7 Ιουλίου 2013 με το διήμερο σεμινάριο και συνεχίζουμε μέχρι το φθινόπωρο του 2014 με τις δράσεις μας.

Πού; Στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ, στα Κέντρα Νεότητας του Δήμου Αθηναίων που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, σε όλη την πόλη της Αθήνας όπου ζούμε.

Ποιοι; Η ομάδα της ΑΡΣΙΣ, οι νέοι και οι νέες που θέλουν να συμμετέχουν και όποιοι άλλοι πιστεύουμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα (π.χ. εκπαιδευτές, μελετητές, καλλιτέχνες)

Αιτήσεις συμμετοχής έως 30 Ιουνίου! Κατεβάστε την αίτηση εδώ και στείλτε τη στο arsisathina@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Πηγή: citizensinaction.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου