14/6/13

Ο Στρατής Γατελούζος στο RProject!

Συνέντευξη παραχώρησε στο "RProject" ο Στρατής Γατελούζος, μέλος της HOMOphonia – Thessaloniki Pride, μιλώντας για όλα και για όλους, ενώ έδωσε μία γεύση της Θεσσαλονίκης που αγαπάμε, της πόλης που έχουμε στην καρδιά μας, χάρις την πολυχρωμία, την πολυπολιτισμικότητα και την τεράστια αγκαλιά της στη διαφορετικότητα.


{...}
"Τι σημαίνει για εσάς Gay Pride? Τι εννοείτε όταν το ονομάζετε Φεστιβάλ Υπερηφάνειας;
Για εμάς το lgbt pride δεν είναι μόνο ένα γιορτινό φεστιβάλ, αλλά και διαδήλωση για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στη δημόσια έκφρασή της. Δε δηλώνουμε υπερήφανοι που είμαστε ομοφυλόφιλοι, αλλά που έχουμε τη δύναμη να ζούμε ως ομοφυλόφιλοι και να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για εμάς, αλλά και για κάθε καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα (μετανάστες, άτομα με αναπηρία, γυναίκες, αλλόθρησκοι και άθεοι). Πέρα και πάνω απ’ όλα διεκδικούμε το δικαίωμα στην ανθρώπινη υπερηφάνεια. Σε τελική ανάλυση, το Gay Pride είναι το φεστιβάλ της ανθρώπινης υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας!

Lgbt δικαιώματα και pride. Πείτε μας δυο λόγια.
Το Gay Pride σαφώς και συμβάλλει στη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων. Αλλά δεν φτάνει από μόνο του. Γι’ αυτό το λόγο, η HOMOphonia – Thessaloniki Pride οργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Και παράλληλα επιδιώκει τη σύνδεση και ένωση του ΛΟΑΤ κινήματος με τα υπόλοιπα κινήματα της πόλης, το αντιρατσιστικό, το αντιφασιστικό, το εργατικό κίνημα. Ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν!"
{...}

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πηγή: rproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου