13/6/13

Η αφίσα που σοκάρει στη Γαλλία

Τι κι αν ψηφίστηκε ο νόμος που αναγνωρίζει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τι κι αν το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου αποτελεί εδώ και χρόνια κεκτημένο στη Γαλλία, φαίνεται πως ακόμα και σήμερα ορισμένοι Γάλλοι όχι μόνο αισθάνονται αποτροπιασμό μπροστά σε ένα gay φιλί, αλλά σοκάρονται και σε βαθμό που να ανατρέπει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες του κράτους για πραγματική ισονομία.

Η αφίσα της ταινίας «Ο Ξένος στη Λίμνη» του Αλέν Γκιροντί, η οποία βραβεύθηκε στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, απεικονίζει σε σκίτσο δύο άνδρες που φιλιούνται με φόντο μια παραλία - σημείο συνάντησης ομοφυλόφιλων ανδρών, το μέρος δηλαδή στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία της ταινίας. Η εικόνα αυτή σόκαρε τους κατοίκους των Βερσαλλιών και του Σεντ Κλουντ, λίγες μόνο ημέρες πριν την προβολή της ταινίας στις αίθουσες.

Oι δημοτικές αρχές των δύο πόλεων, χωρίς περαιτέρω συζήτηση, απέσυραν αμέσως την αφίσα που κυκλοφορούσε σε πολυσύχναστα σημεία, κατόπιν πολυάριθμων παραπόνων από διάφορους ενοχλημένους δημότες.





Πηγή: flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου