27/6/13

Ο Obama επαινεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με την ισότητα γάμου!


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Ο Πρόεδρος Obama, βρισκόταν ανάμεσα στους Αμερικανούς που γιόρτασαν την Τετάρτη όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την υπεράσπιση του νόμου περί γάμου και νομιμοποίησε αποτελεσματικά τον γάμο ομοφύλων στην Καλιφόρνια.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Obama στη δημοσιότητα από το Air Force:

 Επικροτώ την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει την υπεράσπιση του νόμου περί γάμου. Αυτό ήταν νομική διάκριση.Αντιμετώπιζε τα αγαπημένα και αφοσιωμένα γκέι και λεσβιακά ζευγάρια ως ένα ξεχωριστό και κατώτερης κατηγορίας ανθρώπων. Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει διορθώσει το λάθος και η χώρα μας είναι καλύτερη. Είμαστε ένας λαός που χαρακτηρίσθηκε από το είμαστε όλοι ίσοι - καθώς και η αγάπη μέσα στα πλαίσια της οποίας θα δεσμευτούν πρέπει να είναι ίση.


Η απόφαση αυτή είναι μια νίκη για τα ζευγάρια που αγωνίζονται καιρό για την ίση μεταχείριση σύμφωνα με το νόμο, για τα παιδιά των οποίων οι γάμοι των γονέων θα πρέπει τώρα να αναγνωρίζονται  και δικαίως ως νόμιμοι, για τις οικογένειες που επιτέλους, θα έχουν το σεβασμό και την προστασία που αξίζουν, για τους φίλους και υποστηρικτές που δεν ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να δουν τους αγαπημένους τους να αντιμετωπίζονται δίκαια και οι οποίοι έχουν εργαστεί σκληρά για να πείσουν το έθνος τους να αλλάξει προς το καλύτερο.

Γι 'αυτό χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση και έχω κατευθύνει το Γενικό Εισαγγελέα να συνεργαστεί με τα άλλα μέλη του γραφείου μου, να επανεξετάσει όλα τα αρμόδια ομοσπονδιακά καταστατικά για τη διασφάλιση αυτής της απόφασης, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεών του για τα ομοσπονδιακά οφέλη και τις υποχρεώσεις.Η υλοποίηση διεξάγεται γρήγορα και ομαλά.

Σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όπως αυτό, γνωρίζοντας ότι οι Αμερικανοί κατέχουν ένα ευρύ φάσμα απόψεων που βασίζονται σε βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις, η διατήρηση του έθνους μας είναι  δέσμευση για την θρησκευτική ελευθερία που είναι τόσο ζωτικής σημασίας.Έως σήμερα  θρησκευτικά ιδρύματα καθορίζουν και καθαγιάζουν τον γάμο οι οποίοι καταλήγουν πάντα μέχρι τα συγκεκριμένα ιδρύματα. Τίποτα σχετικά με την απόφαση αυτή - η οποία ισχύει μόνο για τους πολιτικούς γάμους - δεν το αλλάζει αυτό.

Οι νόμοι της πατρίδας μας πλησιάζουν προς τη θεμελιώδη αλήθεια που τα εκατομμύρια των Αμερικανών κρατούν στις καρδιές τους: όταν όλοι οι Αμερικανοί τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης, ανεξάρτητα από το ποιοί είναι ή ποιόν αγαπούν, είμαστε όλοι πιο ελεύθεροι.

Ήταν η δεύτερη δήλωση του Obama που έκανε για το γάμο σχετικά με τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ίδιος κάλεσε τους Ενάγοντες στην υπόθεση 8 ζωντανά στο MSNBC.

«Είμαστε περήφανοι για σας παιδιά", δήλωσε ο Obama.
"Και είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτό το νόμο πλέον στην Καλιφόρνια."

Πηγή: BuzzFeed Politics



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου