16/6/13

Αυλαία για το Thessaloniki Pride!

Δελτίο τύπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 2ου Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης


Με μεγάλη επιτυχία έπεσε η αυλαία του 2ου Thessaloniki Pride μετά την κορύφωση των εκδηλώσεων του Σαββάτου, 15 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση. Ο παλμός και το κέφι των συμμετεχόντων πλημμύρισε την πόλη, που για ένα διήμερο κινήθηκε στους ρυθμούς του φεστιβάλ. Τα σημεία που ξεχώρισαν ήταν:

  • Η παντελής έλλειψη εντάσεων από αντιδιαδηλωτές: η περσινή συντριπτικά μικρότερη παρουσία τους συγκριτικά με το πλήθος του pride απέτρεψε την επανεμφάνισή τους, ενώ αντίστοιχα τόνωσε την αυτοπεποίθηση των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, με αποτέλεσμα σχεδόν διπλάσια συμμετοχή στο pride από πέρυσι.

  • Η καθιέρωση του θεσμού: η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου (πλησίασαν τις 6000) έδειξε ότι το Thessaloniki Pride δεν ήταν ένα τυχαίο πυροτέχνημα, αλλά ένας δυναμικός νέος θεσμός πια για την πόλη, που έχει γίνει συνείδηση στους πολίτες της.

  • Η παρουσία του Δημάρχου Μπουτάρη: ο δήμαρχος της πόλης, για δεύτερη φορά, όχι μόνο έδωσε την αιγίδα, αλλά και παραβρέθηκε αυτοπροσώπως και άνοιξε την παρέλαση, αποσπώντας τις επευφημίες του πλήθους.
Οι συμμετέχοντες του Thessaloniki Pride ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, όταν και η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.
Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2013


http://flic.kr/s/aHsjG6WFUD


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου