30/6/13

Όταν ενώνουμε τις φωνές μας...

Το παρακάτω γεγονός ανακοινώθηκε από την Συνέλευση Lgbtqi Λάρισας στο facebook, το οποίο στην ουσία αναδεικνύει τι μπορούμε να καταφέρουμε, όταν δρούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και του εκφραστές της.

Βρίζουν, χλευάζουν και πολλές φορές χτυπούν τα θύματά τους...οι φασίστες αντλούν δύναμη τόσο μέσα από το φόβο που διαχέουν στα θύματά τους, μέσα από τις πολεμικές ιαχές τους  (γι' αυτό και εμφανίζονται πάντα σε ομάδες), όσο και από το γεγονός ότι συνήθως δεν συναντούν κάποια αντίδραση, την οποία και ερμηνεύουν ως σιωπηλή συγκατάθεση στις πρακτικές τους. 'Οταν όμως οι πολίτες αποφασίζουν να τους αποδοκιμάσουν, να ενώσουν τις φωνές τους με όλους εκείνους που δεν ανέχονται τη βία και να τους εκδιώξουν από τις γειτονιές και τις πλατείες, να τους "κράξουν" ως φασίστες, μετατρέποντάς τους σε ανεπιθύμητους, τότε όλοι αυτοί οι "macho-men" κρύβονται πίσω στην "σκοτεινή τρύπα" από όπου προέρχονται!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την ανακοίνωση της συγκεκριμένης τοπική ομάδας:


"Το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου έγινε ένα περιστατικό που διατάραξε την «ετερο-κανονικότητα» της πλατείας ταχυδρομείου , μια από τις κεντρικές πλατείες της Λάρισας.

Στις 8.30 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί δημόσια εκδήλωση και drag show από διεμφυλικα μέλη ενός πολιτικού κόμματος.

Στην αρχή η αντίδραση του κόσμου υπήρξε αρνητική , καθώς η δημόσια εμφάνιση τρανς ατόμων ενεργοποίησε τα συντηρητικά και σεξιστικά τους ένστικτα . Ακολούθησε τραμπουκισμός και απειλές για σωματική βια στις οποίες κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οργανωμένα φασιστικά στοιχεία .
Με την παρουσία αντιφασιστριών/ών το κλίμα αντιστράφηκε, οι τρανσφοβικοί απομονώθηκαν σε ένα μέρος της πλατείας , η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και οι φασίστες φύγανε.

Ήμασταν εκεί για να υπερασπιστούμε την δημόσια παρουσία διεμφυλικων ατόμων , το δικαίωμα τους- μας στον δημόσιο λόγο και την διεκδίκηση ορατότητας .Δεν θα παραχωρήσουμε ¨έδαφος” σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να έχουν την άδεια να παρενοχλούν οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στα παραδοσιακά στερεότυπα που έχουν για το φύλο .

Ήμασταν εκεί γιατί δεν δεχόμαστε καμία κυρίαρχη αρρενωπότητα , ματσίλα και φασισταριά , καμία τύπου διάκριση και καταδικάζουμε την σιωπή της κοινωνίας . Αυτούς που σιωπάνε , κρυφογελάνε , πίνοντας καφέ στα δίπλα μαγαζιά και στέκονται προκλητικά αδιάφοροι . Η σιωπή είναι συνένοχη , και δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που διαδραματίζεται καθημερινά στη μικρή κοινωνία της Λάρισας .

Είμαστε Λεσβίες , Γκέι , Τρανς , Bi, Queer , Str8 , είμαστε η γειτόνισσα ,ο δάσκαλος, ο πατέρας και η αδερφή σου , είμαστε κουλ και φρικιά , είμαστε αντιφασίστριες/ες. Είμαστε ενάντια σε όλους τους κανόνες που γεννούν καταπίεση και σε όσους τους αναπαράγουν."

Μπράβο στα παιδιά που όρθωσαν ανάστημα!! Μπράβο που τόλμησαν να αντισταθούν, ιδιαίτερα όταν όλοι όσοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται άνθρωποι της διανόησης και του πνεύματος σιωπούν.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.


Πηγή: Συνέλευση Lgbtqi Λάρισας (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου